Är det rättvist att köpa en returbiljett Jag vet att jag aldrig kommer att använda bara för att det är billigare?

47

Jag planerar en resa till Asien och sedan tillbaka till Rio . Saken är att jag reser på flexibla datum, så jag tänker på att köpa en enkelbiljett till Hong Kong , och jag planerade att göra detsamma när jag vill komma tillbaka.

Men vad jag märkte är att en biljett från Melbourne till Rio kostar till exempel $ 2700 för maj månad.

När jag söker en rundresa från Melbourne till Rio och tillbaka, kan jag hitta flyg till $ 2200 .

Jag vet att jag inte kommer att använda den tillbaka till Melbourne, men jag föredrar fortfarande att spara dem $ 500 .

Kan det vara något problem med att köpa en rundresa med en avkastning som jag aldrig kommer att använda?

    
uppsättning JordanBelf 22.01.2013 06:05

9 svar

32

Du kan göra det. eftersom envägs biljetter är (nästan) alltid dyrare. Att boka en flexibel returbiljett kommer också att vara dyrare än enkla biljettversionen, men du bör titta på det, eftersom det borde vara billigare än dubbelt returbiljetterna i de flesta fall.

Men du är bättre säker på att du vet var och hur man köper en biljett i Hong Kong och hur mycket det kommer att kosta dig, och du måste se till vilka länder du behöver ha en hembiljett innan de släpper in dig.

Du måste visa returbiljetter på vissa invandringscheckpunkter eller till och med flygplatsens incheckningar. Om du kombinerar flera stationer och inte har en giltig returbiljett kommer de inte att låta dig resa.

Exempel: Du flyger till Hongkong och stannar där bortom datumet för din avsedda biljett hemma. Du reser till Japan och sedan tillbaka till Hong Kong med avsikt att köpa en biljett hemma i Hong Kong när du är där. Vid incheckningen i Japan tillbaka till Hongkong kommer de att ge dig problem redan för att du inte har vistvisa visum och du har ingen uppåtresenäring.

På grund av det här problemet kan du vara bättre att köpa en flexibel biljett där du kan ändra flygningen tillbaka från början. Om du inte kan bestämma från början vilka länder du går till, där du ska köpa vilken biljett och där du behöver en biljett hemma eller en till ett flyg vidare, kommer du att ha svårigheter att planera resan utan att gå i problem.

Eller om du bokar flygningen tillbaka förbi det avsedda återvändsdatumet - men tillräckligt nära så att du inte anger att en invandringsansvarig kommer att överstiga dina viseringskrav. Då köper du bara en ny biljett för att komma hem igen istället för att använda din gamla.

** Några mer information om flexibla biljetter **

Du måste veta att för varje flygning finns det flera olika biljetter med olika priser - även om du köper samtidigt från samma flygbolag. Priset beror på flexibiliteten att byta biljett. Om du vill ha den billigaste biljetten kan du få dem, men ändringar kan vara mycket Dyra, upp till priset på en ny biljett. Om du vill vara mer flexibel måste du betala mer för biljetten, men det kommer du att kunna byta mot en mindre avgift.

Jag kan bara rekommendera dig att ringa ett resebyrå för att hjälpa dig att förstå dina biljettalternativ. Eftersom de flesta online biljettförsäljningar är inriktade på att sälja billiga biljetter, kan de ofta inte ändras.

    
svaret ges 22.01.2013 07:35
18

Flyga enväg med många av de stora transportörerna är normalt mycket dyrare än hälften av en avkastning på grund av hur flygbolagens prisflygningar. Det lämnar dig med tre alternativ:

 • Hitta ett större flygbolag som inte stöter priserna för envägs (så mycket). SAS är ett som kommer i åtanke, och deras envägsflyg är normalt billigare än andra större flygbolag. Leta även efter flygbolag som gör "tag" -rutter eller rutter som är en förlängning till sina normala flygningar. Till exempel är LHR-LAX enkelriktad nästan alltid billigast på Air New Zealand

 • Använd frekventa flyger poäng, om du har några. De flesta flygbolag tillåter envägsflygningar på fem mil, och de är ofta ett av de bästa sätten att använda din mil.

 • Kolla in rabatterade transportörer, som normalt prisar samma flyg oavsett om det är envägs eller retur.

Om du upptäcker att returbiljetten är billigare än enkelriktningen (inte så ovanligt som du kanske tror!), då har du möjlighet att köpa en retur och helt enkelt inte använda resan tillbaka, men håll dig kvar tänker på att enkelriktad biljett sannolikt kommer att ha bättre förutsättningar än avkastningen. Exempelvis är enkelriktningen - som är en dyrare biljettpris - eventuellt återbetalningsbar och / eller tillåten kostnadsfria ändringar (datum, rutning, eventuellt även städer). Om det finns någon chans att du sannolikt kommer att använda dessa fördelar kan det vara värt att betala för enkelriktningen - speciellt om det bara är lite dyrare.

Om du bestämmer dig för att fortsätta med en avkastning, kom ihåg att returbenet inte behöver vara detsamma som utgående. Du kan eventuellt boka ZRH-AUS på utgående och ett billigare / kortare flyg som JFK-FRA för avkastningen som kan ge en billigare övergripande flygning. Med tanke på att du inte kommer att flyga ändå, spelar det ingen roll om du "flyger"! Prova några alternativ och se vad du kan komma med.

    
svaret ges 18.06.2012 09:01
15

En stor oro är att vissa flygbolag inte gillar det när du släpper biljetter (ben eller hela flygningar) eftersom det är billigare för dig. Som ett resultat kan det inte hända att du vänder upp mot dig och något frekventa flyerprogram som du kan hålla med dem.

Jag känner inte till någon personligen som har haft deras avbrott eller straffet, men har sett det ofta nämnt på andra ställen på nätet (som flyertalk eller reddits resor subreddit).

Men då är det fortfarande en räddning. Det kan åtminstone vara värt att titta på huruvida du kan få en flexibel retur, så att du kan ändra datumet för att kanske använda på vägen tillbaka. Eller åtminstone, avbryt det med flygbolaget för att minska risken för att de blir upprörd med dig, snarare än att bara inte dyka upp.

    
svaret ges 22.01.2013 07:42
14

Ja. Du kan och ofta ska göra det.

I vissa fall är du faktiskt juridiskt skyldig att få ett returflyg (för invandring) även om du planerar att resa till ett tredje land. Naturligtvis beror detta på landet och ditt medborgarskap / visum & c.

Om du har en A-B-returbiljett och du nu har kommit till B och inte planerar att använda retur till A, ringa till flygbolaget och avbryt. Du får förmodligen inte återbetalning på biljetten själv, men du kan ofta få tillbaka på några av flygplatsavgifterna. vilket är en bra bit av förändring för ett 10 minuters telefonsamtal.

    
svaret ges 22.01.2013 12:19
10

Throwaway-biljettförsäljning är emot reglerna, men det är sällan värt flygbolagets ansträngning att driva enstaka överträdare . Sanktionerna, för det mesta, är att hålla tillbaka tjänster eller förmåner. Jag har aldrig hört talas om att någon är brottsligt laddad i något land för att hoppa över sitt sista segment.

Flygbolaget har prissat rundturbiljetten under enkelriktningen eftersom den tror att den kan maximera sina intäkter på detta sätt, och när du köper biljetten från dem, håller du med på ett avtal med flygbolaget som säger att du kommer att följa biljettreglerna och flygbolagets transportvillkor. Till exempel förbjuder United Airlines uttryckligt ditt scenario under regel 6 :

J. Prohibited Practices:

 • Fares apply for travel only between the points for which they are published. Tickets may not be purchased and used at fare(s) from an initial departure point on the Ticket which is before the Passenger’s actual point of origin of travel, or to a more distant point(s) than the Passenger’s actual destination being traveled even when the purchase and use of such Tickets would produce a lower fare. This practice is known as “Hidden Cities Ticketing” or “Point Beyond Ticketing” and is prohibited by UA.
 • The purchase and use of round-trip Tickets for the purpose of one-way travel only, known as “Throwaway Ticketing” is prohibited by UA.
 • The use of Flight Coupons from two or more different Tickets issued at round trip fares for the purpose of circumventing applicable tariff rules (such as advance purchase/minimum stay requirements) commonly referred to as “Back-to-Back Ticketing” is prohibited by UA.
 • Med den vanliga försummelsen att jag inte är en advokat och följande inte är juridisk rådgivning, är chansen att du skulle bli utredad av ett brott och en arresteringsorder utfärdad för dig väsentligen noll. Ditt kontrakt med flygbolaget behandlas generellt som en civilrättslig fråga, inte en brottslig . Medan flygbolaget kanske har rätt att driva en enskild kund för tillfällig överträdelse, är det osannolikt att de skulle göra ansträngningen.

  Människor straffas för brott, men de fall som jag har hört talas om är seriella brottslingar - personer som medvetet bokar flera kapslade biljetter eller visar ett mönster om att göra det under flera år, eller vilka resebyråer gör det för flera kunder, vilket resulterar i betydande förlorade intäkter till flygbolaget. Om du flaggas som en violator har flygbolaget flera möjligheter att tillgripa; United spelar ut dessa under avsnitt K:

  UA’s Remedies for Violation(s) of Rules- Where a Ticket is purchased and used in violation of these rules or any fare rule (including Hidden Cities Ticketing, Point Beyond Ticketing, Throwaway Ticketing, or Back-to-Back Ticketing), UA has the right in its sole discretion to take all actions permitted by law, including but not limited to, the following:

 • Invalidate the Ticket(s);
 • Cancel any remaining portion of the Passenger’s itinerary;
 • Confiscate any unused Flight Coupons;
 • Refuse to board the Passenger and to carry the Passenger’s baggage, unless the difference between the fare paid and the fare for transportation used is collected prior to boarding;
 • Assess the Passenger for the actual value of the Ticket which shall be the difference between the lowest fare applicable to the Passenger’s actual itinerary and the fare actually paid;
 • Delete miles in the Passenger’s frequent flyer account (UA’s MileagePlus Program), revoke the Passenger’s Elite status, if any, in the MileagePlus Program, terminate the Passenger’s participation in the MileagePlus Program, or take any other action permitted by the MileagePlus Program Rulesin UA’s “MileagePlus Rules;” and
 • Take legal action with respect to the Passenger.
 •     
  svaret ges 06.08.2013 18:54
  9

  Enkelt: Boka en billig returbiljett, släng den andra hälften bort. Du ska självklart inte göra det självklart, men om du inte gör det, kommer flygbolagen inte att bry sig.

  Flyg är billigast när ingen vill resa. Lågsäsong, midnatt, avgångar och ankomster vid obekväma tider, och besvärliga överföringar minskar priset. Problemet är att du letar efter en biljett för juli (högsäsong) med endast en månads uppsägningstid. det hade varit bättre att boka 3-6 månader sedan.

      
  svaret ges 17.06.2012 14:24
  4

  Det finns inget problem och jag gör det personligen ofta.

  Försök boka flygningen tillbaka för det mest trovärdiga datumet för avkastningen. Det kan eventuellt vara användbart. Observera också att även utan specifika flexibla biljetter är det ofta möjligt att ändra ditt flygschema när som helst för lite extra pengar.

      
  svaret ges 22.01.2013 12:54
  3

  Var försiktig om du har båda rundresor som kommer från samma plats. till exempel, din första biljettuppsättning kan vara tur / retur Hong Kong till Melboure. Du kasserar returbiljetten för den uppsättningen (Melbourne till Hong Kong). Om din andra biljettuppsättning också är rundtur Hongkong till Melbourne, vill du självklart bara ha returbiljetten.

  Det visar dock inte att den utgående biljetten (Hongkong till Melbourne) förväntar sig att använda returbiljetten (Melboure till Hong Kong) kan leda till en obehaglig överraskning. Flygbolaget kan avbryta hela den andra biljettuppsättningen när det fastställs att du är en no-show på det utgående flyget.

      
  svaret ges 22.01.2013 21:36
  2

  Du kan försöka köpa en biljett med flera destinationer, det borde vara billigare än en enkelriktning och pengarna blir mer användbara.
  Men företaget behöver flyga till båda destinationerna.
  (Eller försök med en resebyrå.)

      
  svaret ges 22.01.2013 15:02