Hög fuktighet i en oanvänd, luftkonditionerad, färdig källare; avfuktare?

0

Jag har en delvis färdig källare som är ansluten till mitt huss 2-toniga A / C-system. Luftfuktigheten i rymden är konsekvent hög under sommaren (60% rh och uppåt) och jag tror att den här fula luften som dras in i mitt HVAC-system gör det jobbigare och hämmar sin förmåga att svalna / avfuktas de levande områdena (som är obekväma på varma dagar). Jag bryr mig inte om källaren är varm, men jag vill kontrollera luftfuktigheten så att ingenting blir förstört och för att hålla cave cricket befolkningen nere.

Vad jag har försökt:

 • Min första lutning var att täcka källarens returventil, men returkanalen är enorm (16 tums diameter) och det gjorde mig orolig att jag skulle drastiskt förändra systemets tryckdynamik och eventuellt skada blåsarmotorn om Jag kopplade bort den. Av de tre returkanalerna i systemet är det överlägset största - de andra är vardera bara 6 tum (den här underheten förvirrar mig).

 • Jag har förseglat grunden / fälgbjälkarna med sprayskum för att förhindra utvändig varm / fuktig luftintrång, vilket minskade luftfuktigheten något.

 • Jag har lagt till två 50-pint avfuktare i källaren, en springer kontinuerligt och en annan uppsättning att gå av vid hög RH. Det här verkar fungera för att minska RH i källaren, men jag vet inte om det här hjälper mig att kyla huset, eftersom det producerar varm luft hela dagen, som matar tillbaka till VVS-avkastningen.

 • Täckt tillförselventilen. Jag är inte säker på om detta gör någonting, kommer återkomsten bara att suga kallt golvluft nerför trappan från 1: a våningen. Det får mig att må bättre om bortkastad kall luft, så det finns det.

 • Jag har anställt 3 olika HVAC-proffs för att hjälpa mig med detta, och slutresultatet är att jag nu vet 3 olika sätt att rippa allt ut och börja från början;) Inga svåra känslor, jag tycker att det är roligt.

  Eventuella idéer? Kan jag säkert koppla bort utbudet och retur?

  EDIT: Lite mer info om kanalutförande:

  • A / C-systemet tillsattes till ett befintligt luftvärmesystem där varje (1: a våning) rum har en enda tilluftsventil på golvnivå och det finns en enda retur för hela golvet vid våningsplan i en central hall. Tillförselkanaler är 4 tum i diameter. Den enda 1: a våningen returen är en låda med stor grill, och det finns två 6 tums kanaler som kommer från den rutan och går in i lufthanteraren i källaren nedan.

  • Källarens retur är också en låda med en stor grill, ansluten till en 16 tums kanal som ansluts direkt till luftbehandlaren. Det ligger på en vägg längst ner i källaren trappor.

  uppsättning mikewaters 18.05.2017 22:34

  2 svar

  2

  Jag har läst och läst igenom alla frågor och svar som alla har lagt fram och här är ett annat försök att hjälpa dig att lösa ditt A / C-problem. Du sa att temperaturfallet är ca 10 grader. Du måste köpa en penna termometer som liknar en väg pro RPCO 841 (amazon $ 11,00), och kontrollera temperaturfallet vid ugnen, nära spolen. Om temperaturfallet faktiskt är 10-12 grader, är det för lågt. En låg temp. droppe kan vara en sliten A / C-enhet, en smutsig utvändig spole, låg kylvätska, för mycket luftflöde vid ugnen, en otillbörlig begränsare eller termostatventil vid spolen inlopp etc. Jag skulle kolla så många som du kan själv, eftersom jag sällan litar på någon service tech. (Jag var en i 40 år). För utomhusspolen, stäng av A / C-enheten, titta på utomhusspolen nära för smuts, hår (hundhår) etc. Om det är smutsigt måste det rengöras, eller bara ha någon att rengöra spolen . Du behöver någon som vet vad de gör så att inte förstöra spolen eller bli chockad av elen. Vet du hur gammal enheten är? Att svara på Harpers fråga från 19 maj - ja hög luftfuktighet och borttagningen minskar kraftigt kapaciteten hos din A / C-enhet. Den enda stora avkastningen i källaren är det "nya normala" sättet att köra avkastningen i ett hus. Jag hatar den installationen, eftersom det är den BÄSTA sättet att göra en avkastning. Returer för översta våningen bör placeras i taket och i alla rum, även om detta inte alltid kan göras. En annan fråga jag har är "hur mycket isolering finns i väggarna om någon och hur mycket är i taket". Vilken typ av konstruktion är ditt hus. Mäta ytterdimensionerna på övervåningen, lägg till en bra gissning för det konditionerade källarutrymmet. Att försöka lista ut vad som är fel är svårt för någon på denna sida eftersom de inte är där. Slutligen, använd psykrometern för att kontrollera källarens fuktighet. Jag borde använda punkter i mitt skrivande men jag var en serviceteknik och inte så bra att skriva. Du kan ha fått bra råd från de A / C-företag du har kontaktat eller du kan behöva kanske fortfarande behöver hitta den bra. Hoppas det här hjälper

      
  svaret ges 27.05.2017 13:45
  1

  Jag behöver en bättre förklaring av kanalsystemet i ditt hem. Hur många leverans- och returregistren finns i huset och var finns de (vilket rum och var i rummet, högt eller lågt på väggen). Du nämnde en 16-tums returkanal. Är denna kanal endast i källaren och är den ansluten till en stor returgrill? Är det den enda returkanalen för huset? Finns det några andra returkanaler, Om så många, var är de placerade och hur stora är de? Nu för andra problem. Vad är kvadratfoten i ditt hus, på övervåningen och konditionerat område nerför trappan? När du säger att vardagsrummet är varmt när A / C körs (hur varmt) ? Vad är utetemperaturen och vad är rumstemperaturen. Där bor du i landet? Om du kan mäta temperaturfallet över kylspolen, (tilluft vs returluft. Det ska vara minst 15 grader F. eller mer. Slutligen måste jag och många andra som har gett råd tror att du har ett fuktproblem i källaren (vattenläckage genom väggarna etc), vilket kommer att behöva åtgärdas. Om du kan svara på de frågor jag ställde ovan är det bättre en bättre lösning kan erbjudas.

      
  svaret ges 19.05.2017 11:50