Vad är användningen av martyrweed som en säkerhetsanordning?

2

I Altered Carbon (boken), när Kovacs träffar Laurens Bancroft, ser han honom spruta strängar av martyrträ med ett vitt pulver. Sedan, i hans ord:

I don't know much about martyrweed beyond its obvious uses as a security device.

Har det någonsin beskrivits vad exakt uppenbart är?

    
uppsättning sudhanva 26.02.2018 08:55

1 svar

2

Läser boken, jag kunde inte hitta någonting uppenbart om martyrweeds användning vid det första namnet på det.

Som Morrigan sa i en kommentar, kan det vara ett slags helt naturligt röststressanalyssystem. Det var faktiskt något som var min första tanke - något om växten "lyssnar".

Läser det igen, men det kan i stället vara att martyrväsen kan muffle ljud - ger säkerhet i den mening som sekretess .

På den plats du nämner hittar Kovacs Laurens Bancroft i en vinterträdgård med glasväggar, men rummet beskrivs som en "ljudabsorberande miljö" - möjligen på grund av att martyrvägen Bancroft tenderar att vara där.

Senare kör Kovacs till Miriam Bancroft:

In one hand she was carrying a trellised plant urn, held up like a lantern on a stormy night. Long strands of flowering martyrweed trailed from the trellis-work.

"Have you–" she started.

I stepped closer to her, inside the range of the martyrweed.

Viktigare tillagda. I scenen finns det anledning att vara diskret, så igen kan det vara att växten på något sätt absorberar ljud, håller samtal, ja, hush-hush. Scenen kan tolkas som Miriam medvetet bär växten med henne för att ha en privat konversation med Kovacs.

De sista nämnderna av martyrväv (mycket senare i boken) är de mest direkta beskrivningarna av dess effekter, och det verkar verkligen vara om ljudabsorption:

The bitter echoes of her voice were leached out of the room by the martyrweed. The silence thickened.

De enda scenerna som växten visas i är de där människor har känsliga konversationer. Och det är bara sett på Bancroft bostad, vilket är mycket fysiskt säkert redan. Men om dess användningsområden handlar om integritet och ljuddämpning, skulle det passa med den typ av domstolsintrig, bambroft-hushållets väggar i öronen.

Oavsett om användningen av martyrväv kan vara uppenbar för Kovacs, skulle jag inte säga att de någonsin blev så otroligt uppenbara för läsaren.

    
svaret ges 27.02.2018 03:43