Hur man kommer på PGA-turnén

PGA-turneringskvalificering har aldrig varit lätt. Att tjäna det turnerkortet och rätten att kalla sig medlem i PGA Tour har alltid varit en svår strävan. Från och med 2013 blev det ännu hårdare.

Från 1965 till 2012 var den "enklaste" metoden för PGA Tour-kval genom PGA Tour Q-School. "Q-School" var en serie kvalificerande turneringar som kulminerade i en finalturnering, varefter ett visst antal toppfinishers tilldelades PGA Tour-medlemskap för nästa säsong.

Men sedan 2013 får Q-School inte längre en golfare på PGA Tour, och metoderna för att göra turnén är färre. Q-School finns fortfarande, men belönas på Web.com Tour, PGA Tourens utvecklingskrets. Vägen till PGA Tour bytte från Q-School till Web.com Tour Finals, en serie säsongsavslutande turneringar vars fält består av Web.com Tours bästa pengar, plus PGA Tour golfare som inte lyckades kvalificera sig för PGA Tours FedEx Cup-slutspelet.

Så det korta svaret på frågan "Vad är det primära sättet att kvalificera sig för PGA Tour-medlemskap?" är:

  • Bli medlem på Web.com-turnén (via Q-School),
  • prestera sedan tillräckligt bra under säsongen och i Web.com Tour Finals för att gå vidare till PGA Tour.

Det finns ett par andra möjligheter, som vi kommer att diskutera, men det är den mest troliga vägen för någon golfare.

Tjäna PGA-turkort genom web.com-turné

Kom ihåg att en golfare först måste tjäna medlemskap i Web.com Tour via den nya Q-School. När en golfare är på Web.com Tour kan han "examen" till PGA Tour på två sätt:

  • Battlefield-kampanj: Vinn tre gånger på en enda säsong på Web.com Tour, och den golfaren får omedelbart PGA Tour-medlemskap. Detta kallas "kampfältets" sätt att nå PGA Tour.
  • Web.com Tour Finals: Eller tjäna ett PGA Tour-kort genom att gå vidare genom "The Finals".

Här är den korta versionen av hur Web.com Tour Finals tilldelar PGA Tour-kort:

  • "The Finals" är en serie av fyra Web.com Tour-turneringar som följer avslutningen av Web.com Tour "vanliga säsong." Golfare som hamnar i topp 75 på Web.com Tour-pengarlistan, plus golfare som slutar 126-200 på PGA Tour FedEx Cup-poänglistan, gör fält för dessa turneringar. De första Web.com-turneringsfinalerna ägde rum i september 2013.
  • Totalt tjänar 50 golfare PGA Tour-kort genom Web.com Tour Finals-processen. Golfare som slutar 1-25 på Web.com-pengarlistan garanteras 25 av dessa kort (men spelar fortfarande finalen för att fastställa prioriterad ranking); de andra 25 korten går till golfare som tjänar de mest kumulativa pengarna i finalturneringarna.

Andra metoder för kvalificering av PGA-turné

Så från och med 2013 ersatte Web.com Tour Finals PGA Tour Q-School som ett sätt att tjäna ett PGA Tour-kort; och Q-School tar dig bara med på Web.com Tour, inte PGA Tour.

Finns det några andra sätt - förutom att gå vidare genom Web.com Tour - att tjäna PGA Tour-medlemskap? Ja, det finns flera andra sätt, men det är osannolikt att det kommer att ske.

  • Vinn en PGA-turnering eller major: Hej, vi varnade dig för att det var osannolikt! Men om en medlem som inte är PGA Tour deltar i ett PGA Tour-evenemang (till exempel som sponsorundantag eller genom måndagskvalificering), eller till en major, och sedan vinner turneringen, får han PGA Tour-medlemskap.
  • Tjäna massor av poäng på bara några få utseenden: Som med ovan kräver denna kvalificeringsmetod för PGA Tour att en icke-medlem deltar i evenemang genom sponsorundantag eller via måndagskval. Om en golfare kan delta i tillräckligt många turneringar på detta sätt - och sedan prestera tillräckligt bra i dessa turneringar - kan han kanske tjäna ett PGA Tour-kort. Om en sådan golfare tjänar tillräckligt med FedEx Cup-poäng för att han skulle rankas i topp 125 i slutet av säsongen om han var medlem, tjänar han ett PGA Tour-kort för nästa år. En golfare som tjänar sitt PGA Tour-kort genom denna metod händer faktiskt, men det är mycket sällsynt.
  • Tjäna 'Special Temporary Membership' under säsongen: En golfare kan tjäna "speciellt tillfälligt medlemskap" på PGA Tour för innevarande säsong om han sammanställer tillräckligt många FedEx Cup-poäng. Han måste sammanställa antalet FedEx Cup-poäng som är lika med eller större än poängen som spelaren tjänat på 150: e plats på FedEx Cup-poänglistan i slutet av föregående säsong. En sådan golfare skulle emellertid fortfarande behöva tjäna ett turnerkort för nästa säsong genom en av metoderna som beskrivs ovan.

Det finns andra sätt för en golfare att stanna kvar på PGA Tour (snarare än att förlora sitt kort) om han redan är PGA Tour-medlem. För icke-medlemmar är ovanstående metoder de enda sätten att kvalificera sig för PGA Tour-medlemskap.