Vilka är effekterna av upptining av mat vid låga temperaturer?

4

Innehåll: Jag är en anställd i ett snabbköp där kunder inom stormarknader ofta "dumpar" kyl / färska varor i frysar. Såvitt jag är medveten, är de alternativ jag har för mig att hantera dessa dumpade produkter som följer:

 • Tina det (delvis / helt) frusna föremålet inom back-chillers och sälja som vanligt
 • Tina det (delvis / helt) frusna föremålet inom bakre kylaggregat och sänka priset på föremålet, som vi för närvarande gör med livsmedel av mindre kvalitet (t.ex. dåliga köttskärningar, ytligt skadad förpackning eller flerspalt objekt som saknar ett föremål eller två)
 • Kassera objektet som icke-passande-för-mänsklig konsumtion
 • Bakgrundsavläsning indikerar att för de flesta produkter - förutsatt att maten inte avfrysas inom "riskzonen" (över 40f) - är det viktigaste problemet med upptining av dessa föremål att det gäller matkvalitet snarare än livsmedelssäkerhet som frysning -cykeln kommer att skada livsmedlets inre cellstruktur.

  Det här får mig att tro att alternativ # 2 är det bästa stället för att undvika alltför stort slöseri och säkerställa kundsäkerheten, men dessa tankar bygger på extremt begränsat läsematerial och passerar luktprovet om vad som är "meningsfullt".

  Vänligen bekräfta "bästa praxis" / säkerhetsriktlinjerna för detta scenario och ge information om vad som ska gälla.

  Tack så mycket

      
  uppsättning kwah 14.04.2013 01:36

  3 svar

  1

  Inte i livsmedelsindustrin kan jag inte ge dig råd om vilka bästa metoder som finns i din bransch.

  Men om du töjer varorna i din kylaggregat vid säkra temperaturer (40 ° F eller lägre) som du angav, har du ingen säkerhetsproblem.

  Beroende på produkten kommer det att bli skador på iskristaller som bildas under frysningen, vilket gör köttet mer vattent och försämrar sin konsistens, förändrar konsistensen av grönsaker och så vidare. Detta är mer sant än kommersiellt frusna likvärdiga produkter, eftersom långsammare frysning ger större kristaller som orsakar mer fysisk skada. Kommersiellt frysta livsmedel fryses ofta i sprängkylare för att minimera frysningstid och iskristallstorlek på grund av detta problem.

  Jag kan inte ge dig specifik information om vad du ska leta efter när det gäller kvalitetsnedbrytning, eftersom det skulle bero på det specifika objektet. Tänk på vad som skulle hända om du frös det hemma i din egen frys och tina den för användning senare. Samma typ av kvalitetsändring kommer att inträffa. Grönsaker tenderar att bli lindrade; kött tenderar att utstråla mer juice. Naturligtvis förtjänar konsumenten att veta att detta har inträffat.

  Därför tycker jag att dina bästa alternativ är 2 (avslöjar att varan är frusen). Du kan välja att kasta objektet som inte av tillräckligt hög kvalitet, men det är fortfarande säkert och lämpligt för konsumtion.

  Det kan inte vara praktiskt för dig att lagra, men du kan också låta objektet frysa helt och sälja det till en rabattfrysning, så att kunden kan tina det för deras bekvämlighet.

  Jag applåderar ditt etiska tillvägagångssätt när du faktiskt frågar.

      
  svaret ges 14.04.2013 01:55
  0

  Försök att undvika alternativ-3 (om du inte misstänker att föremålet är en fara).

  Som alternativ, behåll maten i frysen (enligt SAJ14SAJs förslag) och kontakta din lokala Second Harvest länk eller motsvarande organisation.

      
  svaret ges 14.04.2013 02:17
  0

  Bästa insats från erfarenhet, lämna objektet fruset och sälj reducerat. Upptining och refreezing ändrar matsmak och konsistens med de flesta föremål. När det gäller hälsa och säkerhet, om det stannar kvar i farozonen hela tiden ska det vara bra. I livsmedelsindustrin har du dock ingen aning om vad som hänt med föremålet som uppenbarligen rördes av kunden. Har ett barn hanterat det i en timme eller så medan föräldrar shoppade låta det sitta i farozonen innan de dumpades i det bekvämaste kalla området? Detta är ett starkt argument för att kasta det och ta förlusten.

      
  svaret ges 14.04.2013 06:58