Plot fragment från en science fiction samling som jag har glömt och skulle vilja hitta

13

Så det är en sammanställning av science fiction kort historier jag hade när jag var ett barn som jag förlorade och kan inte komma ihåg namnet på, eller några av namnen på berättelserna eller författarna. Jag kommer bara ihåg några plotfragment, förmodligen felaktigt. Övermind, snälla hjälp mig att komma ihåg och hitta dessa saker. Jag läste förmodligen det omkring 1981-1982, så berättelserna skulle döma före det - förmodligen från 70-talet.

  • Plot fragment # 1 : En del kille hittar en annan kille (kanske namnet Aldus) med en uppenbar mental ålder på 7 som bor / hänger i en skymning - förutom att Aldus på något sätt cobbles tillsammans en enhet från skrymmande delar som lyser och kan mystiskt levitera. Något pissar Aldus av, så tar han det ifrån varandra innan någon kan räkna ut hur han har gjort det. Allt han någonsin säger är mjukt, "Whee!"

  • Plottfragment # 2 : En kille bor och arbetar i en rad människor som alla passerar bygga stenar ner i raden till varandra, skopbrigadstil. Han har alltid bott och arbetat i denna linje. Han har nikterande membran. Han noterar till en kollega att deras förfäders ben var synligt annorlunda. Jag är inte säker på att vi någonsin får reda på vad dessa generationer av människor bygger.

  • Plot fragment # 3 : En bum i dålig hälsa äter något som han tycker är mat. Det är inte Det är en teleporteringsenhet, och han lyckas slå på den med en av sina återstående tänder på väg ner. Han blir rasande hungrig och kan äta gigantiska, omöjliga mängder mat (han kan vinna ett hårdkokt ägg äter tävling, men kanske det var bara i Cool Hand Luke). Dessutom förbättras hans hälsa. Då bestämmer den som är i den andra änden av teleportationsenheten att de har tillräckligt med vad han skickar, och de börjar skicka andra saker tillbaka.

uppsättning Tyler Arnold 18.08.2014 17:19

2 svar

17

Jag kunde identifiera samlingen: 13 Great Stories of Science Fiction , publicerad 1960, redigerad av Groff Conklin.

    
svaret ges 18.08.2014 17:51
16

Plot fragment # 1 är från historien " Tillgängliga data på Worp Reaction " (Google Böcker) av Lion Miller. En ljudversion av historien finns för närvarande tillgänglig på YouTube.

    
svaret ges 18.08.2014 17:29