Ar det några regler som kräver händer / fötter på kontrollerna hela tiden?

6

Finns det regler som kräver att en piloter i ett stort kommersiellt flygplan alltid har positiv fysisk kontroll över åk / joysticken?

Och samma fråga för rodermotorerna, om några (pedaler)?

    
uppsättning CGCampbell 21.07.2015 20:45

3 svar

10

Det finns inget jag kan hitta i FAR som kräver att en pilot håller sina händer och fötter på kontrollerna hela tiden.
Ett sådant krav skulle vara opraktiskt och farligt i många situationer (som när man skriver ner ett spelrum i luften: För de flesta om du håller händerna på kontrollerna medan du skriver, kommer du att ha en tendens att trycka, dra eller vrida dem, vilket resulterar i oavsiktliga attitydförändringar).

De mest relevanta delarna av Del 91 skulle vara 91,3 och 91,13:

14 CFR 91.3 (FAR 91.3) säger:

§91.3 Responsibility and authority of the pilot in command.
(a) The pilot in command of an aircraft is directly responsible for, and is the final authority as to, the operation of that aircraft.
. . . .

och 14 CFR 91.13 (FAR 91.13) säger:

§91.13 Careless or reckless operation.
(a) Aircraft operations for the purpose of air navigation.
No person may operate an aircraft in a careless or reckless manner so as to endanger the life or property of another.

(b) Aircraft operations other than for the purpose of air navigation.
No person may operate an aircraft, other than for the purpose of air navigation, on any part of the surface of an airport used by aircraft for air commerce (including areas used by those aircraft for receiving or discharging persons or cargo), in a careless or reckless manner so as to endanger the life or property of another.

Så i princip är det helt lovligt för en pilot att flyga med sina armar korsade och fötterna platta på golvet, även utan autopilot, så länge som befälhavaren fortfarande kan utöva sin operativa kontroll av flygplanet som krävs för att säkerställa flygningen förblir säker och juridisk, och så länge de inte handlar på ett "slarvigt eller hänsynslöst sätt" (som att låta sin höjd vandra överallt medan de sitter med sina armar korsade).

    
svaret ges 21.07.2015 21:48
6

Nej. Det som krävs av FAA är att en av de två piloterna (kaptenen eller första officeraren) måste vara "pilotflygningen" och den här piloten har det primära ansvaret för att behålla kontrollen över flygplanet vid den tiden. Den andra piloten, den "pilot som inte flyger", kan hjälpa piloten att flyga genom att utföra sekundära uppgifter som kommunikation eller navigering, eller han / hon kan använda laven, snacka / dricka, läsa (FAA förbjuder inte läsning av material inte direkt relaterad till jobbet, men vissa företag gör det), gör pussel (ditto), etc.

Ingen av dessa piloter är skyldiga att ha händer på pinne / ok / gaspedal och fötter på roderpedalerna hela tiden. Först är det överflödigt för det mesta av flygningen; Vid kryssning är planet på autopilot, vilket kommer att hålla vingarna och planet på en bestämd kurs. För det andra är flyglinjerna (i själva verket de flesta civila fastvingsflygplan) mycket stabila i flygning än helikoptrar, vilket gör kräver att någon alltid håller sina händer på cyklisk pinne för att hålla helikoptern " ovanpå "lyftvektorn för dess rotorer. Så, även om autopiloten är urkopplad, flyger planen i normala, lugna förhållanden nästan själv, vilket kräver endast små korrigeringar för turbulens. I vilket fall som helst är en "skinka-fist" eller "ledfod" på kontrollerna ett vanligt studentfel, som i körning; piloter brukar försöka ta hänsyn till Han Solos råd: "flyga avslappnad".

    
svaret ges 21.07.2015 21:53
-7

Nix. Ibland släpper de bara och skriker, "Se Ma! Inga händer!" in i den lokala trafikkanalen. Bara skojar.

Det kan finnas en liten koppling här i hur du tänker på piloter och lagen. Den genomsnittliga (icke-pilot) personen föreställer sig att piloter är robot servanter som måste lyda alla typer av lagar och förordningar som är utformade för att "skydda" passagerare och slaviska följa order från (icke-pilot) FAA controllers. Det är inte hur det fungerar.

På himlen är piloten cheferna. ATC och lagarna finns för att hjälpa piloterna att göra sitt jobb bättre, inte chefera dem och tvinga dem till att göra saker de inte vill göra.

    
svaret ges 21.07.2015 21:23