Den bästa tiden att köpa en baddräkt

Om din gamla baddräkt blir lite blek och sträckt ut eller om du bara letar efter ett nytt utseende är det frestande att ta upp en cool ny kostym så snart de träffar ställen i mars eller april, när tankarna vänder sig till det varma vädret framöver. Men om du köper din baddräkt i början av säsongen kan du sluta spendera nästan dubbelt så mycket som du kan betala genom att bara vänta i några månader.

Insida mager på att köpa en baddräkt

  • Handla i augusti: Du kommer att få de bästa priserna på badkläder i augusti eftersom det är då butikerna är angelägna om att rensa bort sitt sommarlager för att göra plats för höstförsändelser. Även onlinebutiker markerar sina produkter avsevärt för att skapa plats för nya linjer. Genom att vänta till augusti kan du få 40 till 70 procent av det ursprungliga priset. </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
  • Njut av maj: Om du bara inte kan vänta till slutet av sommaren är maj den näst bästa månaden att köpa badkläder. Med det plötsliga utbrottet av varmt väder erbjuder återförsäljare ofta konkurrenskraftig försäljning för att locka kunder till att börja sina sommarköp, plus baddräkter markeras ofta under stora Memorial Day-evenemang.
  • Undvik juni och juli: Av hela året anses den 8 juni vara den största dagen för baddräktköp. I synnerhet Bikinis flyger från racken, så återförsäljare tenderar att hålla priserna höga under hela juni och juli. Under de hetaste månaderna mitt i simningssäsongen är människor som letar efter en ny kostym angelägna om att köpa de kostymer som finns, så butikerna har ingen anledning att rabattera dem.
  • Välj Separat: Många baddräkter säljs nu som separata, vilket är ett utmärkt alternativ för kvinnor som har olika storlekar på botten och toppen. Men det kan också vara ett bra sätt att mixa och matcha och få en bra affär. Om du har en bra svart botten du vill behålla, kan du nollställa matchande eller kompletterande toppar så att den verkar uppdaterad snarare än att köpa en helt ny kostym.
  • Var öppen för olika märken: Även om du kanske litar på samma butiker eller varumärken varje år, kan det vara värt att bryta sig ur din komfortzon. Många butiker har fokuserat sina ansträngningar på att skapa snygga och prisvärda badkläder som håller upp till vanligt slitage. Andra märken har lanserat linjer som uppfyller specifika behov, till exempel för kvinnor som är aktiva på stranden eller kvinnor som vill ha lite mer stöd och kontroll överst.

Bottom line

Om du kan vänta till augusti, då kommer du nästan säkert att få de bästa köpen. Men nästan allt med en potentiell uppåtriktad vinst kommer med en eventuell nackdel förlust. Samma sak med baddräkter i augusti. Det finns en risk att du inte hittar vad du vill eftersom urvalet vid den tiden avtar. Du måste väga den risken baserat på hur lätt det är att hitta din storlek, hur lätt det är för dig att hitta en smickrande kostym och hur speciell du är om stil; allt detta är frågor som påverkas av hur mycket urval det finns. Du kan behöva kompromissa i kostym i augusti, om inte priset. Om du absolut inte kan vänta med att köpa en ny bikini för en sommarkryssning är maj den näst bästa tiden att hitta en kostym utan att gå för mycket över budgeten.