How mycket styrka baserad skada gör en Quadruped eidolon tillägg till en bit attack?

1

Specifikt lägger en quadruped eidolon sin STR, eller 1.5 * STR på sina biteattacker?

Antag på grund av denna fråga att eidolon har åtminstone en annan naturlig attack och att den inte använder några vapen att attackera.

PFSRD beskriver biteutvecklingen så här (betoning mina):

An eidolon’s maw is full of razor-sharp teeth, giving it a bite attack. This attack is a primary attack. The bite deals 1d6 points of damage (1d8 if Large, 2d6 if Huge). If the eidolon already has a bite attack, this evolution allows it to deal 1-1/2 times its Strength modifier on damage rolls made with its bite.

Tidigare på samma sida ser vi att en quadruped eidolon får bite evolution gratis. Det listar emellertid också en bitattack i basstatistiken. Det verkar som om det finns två möjliga fall:

 • Eidolon har en bitattack eftersom det naturligtvis har skarpa tänder. Dessutom får eidolon bettutvecklingen gratis, vilket betyder att sin bettattack lägger 1-1 / 2 gånger sin styrka modifierare på skador rullar.
 • Eidolon tar emot bettutvecklingen gratis, vilket ger en naturlig bettattack. Eftersom betet är ett primärt angrepp (men inte den enda naturliga attacken, vilket betyder att den inte lägger till 1-1 / 2 ändå), ökar eidolons biteattack dess styrka modifierare på skador rullar.
 • Regler-som-skriftligt är mest föredragna, men det verkar som om reglerna inte är tydliga, så en rättfärdigande av reglerna-som-avsedd eller till och med vad som gör-den mest uppenbara är uppskattad. Om du inte har någon motivering för en av dessa två möjligheter, var god att rekommendera din egen tolkning eller förnuftig husregel.

      
  uppsättning TheRubberDuck 02.07.2014 05:14

  1 svar

  4

  Ingen av dessa

  Normalt har en Eidolon endast attackerna som följer av dess evolutioner, så den fyrkantiga formen har en bitattack i sitt statistikblock, eftersom den börjar med biteutvecklingen gratis och har inga andra attacker. Den biten, som är den enda attacken, kommer redan att lägga 1-1 / 2 gånger sin styrka modifierare på skador rullar, som noterat på samma sida .

  Om du senare köper en annan form av attack (klorutveckling, till exempel) eller på något sätt får en annan naturlig attack (som du bad oss att anta), skulle bettangreppet endast lägga till 1x Strength Modifier från den tiden och framåt, eftersom Det är inte längre sin enda form av attack. Det här är när den del du citerade från bettutvecklingen går in i spel. När du köper bettutvecklingen igen kommer din Eidolon att kunna använda den ökade modifieraren alltid, även om dess bettattack inte är den enda attacken. Men den fria biteutvecklingen representerar attacken med vad Eidolon skapades, om det blir fler attacker, skulle det bli senare.

  Som en mindre allvarlig anteckning, om du går efter alternativ 1, så börjar du fyrkantiga eidolon, med 4 ben på grund av att vara naturligt kvadrerade plus 4 fler ben på grund av evolutionerna av fria extremiteter, skulle börja med totalt 8 ben, och det skulle inte vara quadruped längre.

      
  svaret ges 02.07.2014 20:49