Vad är övervägandena för att koda GPS innan motorstart utan extern ström?

5

Anta att jag skulle behöva 10-15 minuter för att helt konfigurera min G1000 på en C172 före ett flyg, med flygplan, mina personliga inställningar etc., och föredrar att göra det innan du startar motorn. Mitt mål är att spara bränsle, spara hobbs / ta tid och minska insamlingar som ackumuleras på tändstiftet.

Vad skulle överväga att göra det på batteriet ensam? Och vad kan jag göra för att minska effekten av eventuella nackdelar?

    
uppsättning Ch654 16.11.2018 11:04

1 svar

11

15 minuter är det dags att dränera batteriet, det är inte bara G1000 som körs men den elektroniska gyrosen, fyren, etc. Om flygplanet inte har blivit nyligen flöjt och det är kallt ute kan 15 minuter vara tillräckligt länge för att du inte kan vrida din motor.

Det finns även problem med att köra G1000 när du startar motorn:

  • Det är inte bra för elektroniken: du får all slags elektroniskt ljud och störningar när du kör startaren. Jag tror inte att det är så mycket av ett problem med modern elektronik, men G1000 är ett smärtfritt dyrt redskap och du vill behålla det på något sätt du kan!
  • Du får en power sag: starteren drar mycket ström, det kan inte räcka för att hålla G1000 igång och det kan starta om. Det startar om du förlorar all den konfigurationen du gjorde! Du kan mildra det genom att spara din flygplan till ett SD-kort, stänga av avionikern för start och ladda den sedan igen

Den sista frågan är att 15 minuter är tiden du kan flyga, eller någon annan kan flyga. Det är också tid du kanske betalar för beroende på vilken skola eller grupp du hyr från (om du hyr)

Det finns ingen anledning att göra detta ändå för att vara ärlig. Du kan använda SkyVector, Foreflight, SkyDemon, Garmin Pilot och annan flygplaneringsprogramvara för att planera ditt flyg på en surfplatta eller annan dator, ladda på ett SD-kort, ladda sedan vidare till G1000. Några av programvaran kostar pengar men det är värt vartenda öre, eftersom det ger dig möjlighet att ta din tid med att planera flyg snarare än att rusa för att få vägpunkter. Gränssnittet är också mycket trevligare att använda än G1000.

    
svaret ges 16.11.2018 12:36