Pathfinder varelse liknande Quaggoth från D & D 3.5

3

Jag upptäcker att de monster som finns tillgängliga i Pathfinder som fyller Darklands för att vara pushovers så jag har börjat använda 3,5 statistik på befintliga varelser för att få området att känna sig farligt. Jag tar PF som motsvarar monsteret och anger att det finns 3,5 förmåga poäng, DR, SR och vapen (detta kött upp Drow betydligt). Jag har haft ganska lycka till matchande vanligaste varelser, men jag kan inte tycka att hitta något som liknar Quaggoth från 3.5e.

Jag vet att jag kan använda den 3,5: e varelsen ganska enkelt, men som referens finns det något som finns i något Paizo-publicerat material som liknar en Quaggoth?

Jag letar specifikt efter något som har den bestialiska kraften och överallt känner av ett kvaggot men det är inte ett tryck över. Jag vet att jag antagligen bara kunde ange en grimlock eller en trog för att matcha och kalla dem en quaggoth, men jag försöker hitta så nära ett 1 till 1 ersättare som jag kan.

    
uppsättning Taren Garlander 05.06.2017 14:47

1 svar

3

Jag kommer att ta några bitar från Wizards wiki om Quaggoth att använda som referens här. Först, vad är en Quaggoth :

History

Originally believed to have been bred by drow magicians as a slave race, the quaggoth escaped and filled their own niche in the Underdark.

Personality

Quaggoths feared no creature. Though they were dangerous hunters, they were just as often prey for other predators of the Underdark. Quaggoths could be trained as servants and guards if captured young.

Description

Quaggoths were humanoids with long, shaggy, white hair covering their entire bodies. They wore no clothing, with the leaders of packs being the exception. Warlike and vicious, they roamed the Underdark looking for prey. Drow sometimes enslaved them as guards and spider handlers.

Ecology

Quaggoths were nomadic hunters. They changed territories periodically. In each new territory, they claimed a central cave as a lair, leaving treasure with a few guards. The rest of the tribe hunted, returning periodically to rest and change guards.

Jag måste nämna att eftersom Quaggoths är intellektuell egendom från Forgotten Realms (ägs av Wizards of the Coast ), de kan inte vara konverteras till Paathfinder av Paizo.

Statsvis, de är stora köttätande humanoider som kan komma in i en berserker-raseri och är immun mot gift. Deras statistik finns på Monsters of Faerun .

troglodytes

troglodytes är en bestial sentient race som ofta slavas av mer kraftfulla raser i underdarken, speciellt drows. Från Golarion Wiki :

Troglodytes are a barbaric and vicious underground-dwelling humanoid race. They are most common in Nar-Voth and are favored slaves for many of the other races of the Darklands.

I golarion liknar de quaggoths i den meningen att de ser bestial, lever i stammar, har shaman som deras religiösa ledare. Även om de är en av de äldsta raserna som bor under jorden, blir de ofta enslavade av andra.

now it is the troglodyte that hides in caves and lives the life of a feral savage.

Stats-wise de är medelstora, och i stället för berserker raseri har de sin stank förmåga. Med detta sagt, deras stridsmakt är mycket svagare än quaggoth.

Det är också skillnaderna i golarion från dem i glömda områden, speciellt på grund av deras praxis fleshwarping . De har skapat många nya varelser som använder fleshwarping, och de har uppfödt en ny typ av troglodytes som heter Ghonhatines .

Ghonhatine

ghonhatines är fleshwarped troglodytes, vilket gör dem till dinosaurliknande humanoider som skär för kött. De ser mer ut som känsliga krokodiler än troglodytes. De är en slavlöpning för att drows och ses sällan utanför den livsstilen .

Statsvis, de är mycket starkare, är en CR 10 varelse .

Morlocks

morlocks kan också passa tematiskt, eftersom de är en stam- och nomadisk ras, som bygger på förmågan att jaga. Deras statistik gör dem starkare än troglodytes, men de är också medelstora och har få förmågor andra än att vara riktigt bra i hoppning.

Gugs

gug av golarion är den största uppenbara humanoida rasen som bor i Darklands. De är bestiala, lever i stammar och är rädda av de andra raserna.

Från Into the Darklands (sidan 36):

The largest of Sekamina’s races are the gugs, enormous giants covered with coarse gray or black fur, with arms that split at the elbow into two forelimbs each tipped with a taloned paw, and a hideous face overwhelmed by an immense, vertically-opening, fanged maw.

Deras statistik gör dem också mycket starkare än ditt genomsnittliga darkland-möte (de är CR 10).

Ingen av dessa varelser har samma utseende som Quaggoth eller samma statistik, men de ersätter dem i tema och känner, medan vissa av dem ersätter deras roll i mörkmarkerna.     

svaret ges 05.06.2017 16:26