Installering av en vattentryckbooster - kommer det att lägga mer stress på mitt huss VVS?

0

Om två kranar öppnas samtidigt på bottenvåningen eller om man öppnar på bottenvåningen och en på bottenvåningen verkar vattentrycket vara otillräckligt för båda kranarna. Huset är en bungalow med färdig källare.
Jag fick höra att ett sätt att fixa det är att installera en vattentryckbooster. Jag är lite oklart om hur det här kommer att påverka mina VVS. Jag är faktiskt inte säker på om ovanstående är en volymfråga eller ett tryckproblem (jag vet att de är korrelerade).
Så .. eftersom jag har 1/2 "rör (koppar) och staden förbinder huset med 1/2" huvudrör antar jag att det kan vara båda.

Så här är mina två relaterade frågor:
-förstärkaren lägger extra belastning på min rörmokare? Kan jag förvänta mig svagare kopplingar till spricka och läckage?
-Vad är sättet att beräkna tankens korrekta storlek för denna booster

    
uppsättning MiniMe 09.04.2018 15:56

1 svar

0

Efter att staden har uppgraderat inkommande vattenlinje till 3/4 "eller större, skulle jag åtminstone köra 3/4" så långt jag kunde eller till varmvattentanken om möjligt. Alla tees skulle vara 3/4 "om den linjen också matar mer än 1 kran. Jag skulle ersätta så mycket av 1/2 som jag kunde om den linjen matar mer än 1 kran. En viss mängd 1/2 du kan ersätta kommer att hjälpa till, även om du inte kan ersätta allt. Om du kan kan några bilder eller ritningar hjälpa till.

    
svaret ges 09.04.2018 17:06