Tips för vad du ska lägga på bröllopsinbjudningar

Det stora utbudet av nuvarande bröllopsinbjudningar ger en blivande brud med oändliga sätt att visa upp sin personlighet och bröllopsstil. Långt borta är de strukturerade reglerna för bröllopspapper (där alla inbjudningar antingen var vita eller ecru med svart graverade manus), en förändring som har fått bröllopsindustrin med nytt liv. En sak som inte har förändrats? Etikett för bröllopsinbjudan.

Vad ska du inkludera (och inte inkludera) i din bröllopsinbjudningssvit

Etikett för bröllopsinbjudan ger enkla regler som gör det möjligt för alla brudar att effektivt kommunicera detaljerna i hennes bröllop medan de gör det på ett artigt och respektfullt sätt.

Du borde:

  • Inkludera viktiga detaljer, såsom brudens och brudgummens namn, och platsen och datumet för ceremonin. Detta är uppenbart för de flesta, men du skulle bli förvånad över antalet brudar som o beställer sina inbjudningar utan att denna information är förberedd. Om du beställer online utan hjälp av en konsult, trippelkontrollera för att se till att du har denna grundläggande information.
  • Korrekturläsa allt! När du arbetar som bröllopskonsult bör du noga titta på stavningen och placeringen av texten. Var inte bruden som bara ger en snabb blick över beviset, bara för att inse ditt misstag när de slutliga utskrifterna är klara.
  • Ange genom din formulering vem som är värd för ceremonin. När en inbjudan säger: "Herr och fru Robert Smith ber eren för er närvaro vid deras dotter, Susan Maries äktenskap," säger det subtilt att föräldrarna till bruden kommer att vara värd (dvs. betala för) evenemanget. Par idag har alternativ på formuleringen eftersom reglerna för bröllopshotell har förändrats: föräldrarna till bruden, föräldrarna till brudgummen, båda uppsättningarna föräldrar, paret eller en kombination av ovanstående kan vara potentiella värdar. Se bara till att ge kredit där kredit är skyldig och använd lämplig ordalydelse.
  • Var konsekvent i hela din inbjudningssvit. Om du har ett mer formellt bröllop (och därmed en mer formell inbjudan), skriv ut alla siffror, inklusive datum, tider och år. Istället för att sätta "fredagen den 15 augusti 2013 kl. 3" vill du skriva ut "fredagen den femtonde augusti två tusen och tretton klockan tre på eftermiddagen." Det är ordligt, men för en formell inbjudan tillför det en känsla av elegans. För mer avslappnade inbjudningar kanske du föredrar att skriva ut siffrorna, men det är en fråga om personlig preferens. Oavsett vad du gör på en avslappnad inbjudan, se till att du gör det konsekvent.
  • Vet när du ska skicka enskilda inbjudningar. För familjegrupper med barn under arton är det bra att skicka en inbjudan för alla. Men om det finns en familjegrupp med barn över arton som fortfarande bor hemma, bör varje barn över arton få en separat inbjudan. Par, oavsett om de är gifta eller inte, ska få en inbjudan så länge de bor på samma adress. Ungdomar som inte går ut, men som fortfarande har rum tillsammans, bör få individuella inbjudningar.
  • Skicka dina inbjudningar sex till åtta veckor före bröllopsceremonin och mottagningen. Varje tidigare kommer att få ditt bröllopsinbjudan att komma för nära dina spara datum och senare kan störa gästernas förmåga att få ledigt från jobbet, ordna barnomsorg eller boka hotellrum.

Du bör undvika:

  • Försöker pressa mottagningsinformationen på botten av bröllopsinbjudan. Ja, du sparar pengar på ett extra kort, men den totala effekten blir förvirrande för dina gäster. Ceremonin och mottagningen är två separata händelser, och alltså bör deras information finnas på helt separata pappersbitar.
  • Be om eller hänvisa till (på något sätt) för gåvor eller pengar. Gåvor ska vara ett tecken på dina gästers uppskattning, så att begära dem är extremt olämpligt. Undvik att inkludera registerinformation var som helst i din bröllopssvit. Ett bättre ställe att sätta detta skulle vara på din bröllopswebbplats med länkar till registren. Andra fraser för att hålla borta från din inbjudan: allt som nämner ett "pengarträd" eller "monetära donationer." Sådana önskningar bör förmedlas muntligt för att välja vänner och familjemedlemmar som sedan kan låta gästerna veta dina önskemål om du blir ombedd.
  • Skriva ut information på baksidan av inbjudan. Om du vill inkludera hotellinformation, webbadressen till din bröllopswebbplats eller vägbeskrivning till platsen, beställ helt enkelt ett annat kort med denna information. Text bör endast finnas på framsidan av inbjudan.