Can pansarens maximala Färdighetsbonus vara mindre än 0?

12

Stabilitetsvikter ( Underdark 66), förutom andra effekter, sänka en rustningens maximala fingerfärdighetsbonus med ytterligare -1, gör det till exempel om det installeras på halvplattan ( spelarens handbok 123 , 125) (600 gp, 50 lbs.), Den rustningen kan ha en maximal fingerfärdighetsbonus på -1.

Jag säger kan eftersom jag inte vet om det verkligen är möjligt. Ingen publicerad rustning - även den mest groteskt tunga rustningen, Thaalud Stone Armour ( Anauroch: Shadow Empire 108) (2.800 gp, 180 lbs.) - har en maximal Färdighetsbonus på mindre än +0, men Armor och vapenmall hellforged säger, "Den maximala handlingsbonus som beviljats av helvete pansar eller en helskärmad sköld reduceras med 1 (minsta +0)" ( Dungeon Master's Guide II 278), och det parentesiska minimum 0 lämnar mig att undra.

Kan rustningens maximala fingerfärdighetsbonus vara mindre än 0?

    
uppsättning Hey I Can Chan 07.08.2018 05:21

1 svar

12

Det finns inget specifikt uttalande i detta avseende i reglerna, men ett par överväganden leder till slutsatsen att en rustning aldrig ska ha en maximal fingerfärdsbonus negativ.

Den första och viktigaste är att "maximal skicklighet bonus" definieras i form av "bonus", inte "modifierare". Om det blev -1 skulle det effektivt upphöra att vara en potentiell bonus och bli en minimal straff. Men eftersom det definierar den bonus som du kan ansöka om din AC, skulle det inte vara meningsfullt att det i stället ålägger en minimistraff (notera att inte ens en stor belastning kommer att medföra en straff på AC). Så, eftersom kvaliteten definieras i form av bonus, handlar det bara om fingerfärdighetsbonus, i motsats till fingerfärdighetsmodifierare (som skulle hantera både bonus och straff).

Det andra övervägandet är att, som ni nämner, indikerar andra pansarmallar specifikt att den maximala behändighetsbonusen inte kan minskas bortom +0. Att ha det saknas i stabilitetsvikter är förmodligen en övervakning, eller det antas att det är underförstått att det inte kan gå under +0.

    
svaret ges 07.08.2018 09:59