Varför är min quiche fuktig?

6

Jag har försökt göra samma quiche recept två gånger, men båda gånger har det visat sig blöt. Jag visste ihop 3 ägg, mjölk, halv och halv och kryddor och hällde den över skorpan med skinka och ost sitter i botten. Jag lade den i ugnen på 375 i en timme. Allt var kokt, men det fanns vätska som bara kom ut ur det och bottenskorpan var fuktig. Några idéer varför denna sogginess inträffar?

    
uppsättning user4296 24.11.2011 18:19

2 svar

6

Det låter som om du har glömt (eller inte varit riktad) för att blinda bakskorpen. Blindbakning bakar en skorpa utan fyllning så att det blir en start, förseglar den och förhindrar att den går soggig.

För att blinda, placera bakverket i skålen som vanligt, prick basen med en gaffel på några ställen, skära sedan en kvadratiskt bakpapper ungefär lika stor som skålen, lägg den på konditorivaror lägg till några bakviktar (små keramiska bollar) eller torra njurebönor. Dessa stoppar bakverket från att bubbla upp.

Placera i en förvärmd ugn i ca 20 minuter tills skorpan är lättgylld. Ta bort vikten och papperet (om du använder njurbönor, kan du använda dem igen, men koka inte dem att äta!) Och låt skskallet svalna i 30 minuter innan du fyller på fyllningen och fyller bakningsprocessen.

    
svaret ges 24.11.2011 18:39
1

Jag tror att du ska ändra ditt recept för kungliga --- du använder halv och hälften och mjölk --- så något som 3 delar mjölk till 1 delkräm. Du bör försöka använda bara tung kräm för kungliga. Det är inte en hälsokost - och om du vill vara friskare, bara äta en mindre bit.

Även bakskalan kan behövas beroende på skorpans tjocklek och höjden på quiche.

    
svaret ges 14.08.2016 17:31