cooking i en plastpåse utan att ta bort extra luft, vid 100c?

0

Vad händer om jag bara använder en blixtlåssäck och stängde den på maten, utan att suga ut extraluften och sedan använda en tung sked på botten av en kruka med kokande vatten?

Vad jag försöker göra är bara att få blixtlås påsar, utan någon annan speciell utrustning.

@Jefromi, letar efter enkel & ekonomiskt sätt att laga mat, med minimal ansträngning att rengöra potten efteråt.

    
uppsättning sharp12345 07.11.2016 01:40

2 svar

3

Under sous vide matlagning är det inte ovanligt att placera mat i en blixtlåspåse och lämna överdelen osealed och hänga över kanten (så att vatten inte kommer in) på det kärl du lagar i. Det kan lätt vara vägde ner med lite bestick, som du föreslår. Det är inte nödvändigt att suga vakuum och tätning, i de flesta fall. Alternativt kan du använda förskjutningsmetoden för att ta bort luft och försegla ziplåset. Men din temperatur är en oro. Många grönsaker kan kokas sous vide vid eller nära 90 C, men jag tycker inte att det är klokt att gå långt bortom det, eftersom zip-lockspåsar kan misslyckas ... och det är verkligen inget du vill laga så högt ändå. Om du vill koka något, lägg det bara i en kruk vatten och koka det.

    
svaret ges 07.11.2016 02:19
2

Du kommer att sluta med en smält plastpåse och förstört mat.

När du kokar en vattenkanna, kom ihåg att endast vattnet är nödvändigtvis 100 C (för över den temperaturen ändras tillståndet och kokar som ånga). Potten själv kan bli varmare, speciellt botten om du använder en vanlig stovetop som applicerar värme från botten av matlagningsbehållaren.

Plastet på en vanlig zip-lock väska är inte konstruerad för att ta hög värme; det kan mjuka och varpa även när det exponeras för 100 C. Om du använder något att väga ner på väskan så att den kommer i kontakt med den mycket varmare botten av potten, kommer påsen att smälta över hela maten och brista troligen så att du måste du städa potten ändå. (Det vill säga om expansionen av den återstående luften som den värmer inte översvämmer tätningen och poppa påsen öppen före dess.)

Gör inte det här. Det finns ingen fördel av bekvämlighet att få, bara mycket frustration och förstörda måltider. Om du vill koka något, koka det bara i potten.

    
svaret ges 07.11.2016 16:24