Ta bort färglinjen från din bil

Tillbaka i gamla tider målade vägpersonal ränder på vägen utan någon vård för vem som skulle köra igenom dem och lämnade en spray från deras däck som pepade trafiken i mil. För att inte tala om däckspårmärket som lämnades i mil. Stripersna sprutade vägen utan så mycket som en enda orange kon eller flagga för att berätta för oförsiktiga förare om den färgskadande goop som låg på vägen och väntade på att spridas. Tack och lov är sakerna annorlunda nu. Road striping truck är en del av en parad av byggfordon som lyser med gula strober och flankeras av team av flaggmän. Ändå är det inte så svårt att få en smuts av vägfärg på någon bils blanka yta. Om det inte är vägfärg är det något annat: betong, gummi, asfalt, tjära.

Den goda nyheten är att det inte är svårt att ta bort det mesta från din bil. Ta bort dem försiktigt så skyddar du bilens yta.

Det viktigaste att komma ihåg när du rengör bilens lack är att ta det långsamt. Otålighet är din fiende. Även om det verkar som om din rengöringsmetod inte fungerar, håll fast vid den lite längre så får du fantastiska resultat.

Stoppa motorvägsfärg från att förstöra din bil

Tiden är avgörande om din bils färgjobb kommer i kontakt med något otäckt. Om du kör igenom vägfärg bör du skölja av den omedelbart om det är möjligt. Om du kan skölja bort färgen innan den börjar stelna är din fix snabb och ren. Detta kommer inte att vara fallet om du till exempel väntar till slutet av din resa till Niagara Falls.

  • Tvål. Det första du bör prova är vanlig tvål, applicerad med en handduk eller svamp. Skrubba så mycket som möjligt, eftersom tvålen inte skadar din bil eller lastbilsfärg. Det här kan verka som en mild start, men du vill inte riskera skada om du inte behöver det, och du kanske blir förvånad över vad ett bra jobb vanlig gammal diskmedel kan göra.
  • Renare vax. Du kan bli av med ett överraskande antal främmande föreningar med bilvax. Vissa högkvalitativa vaxer innehåller information som anger hur hårt vaxet är på etiketten. Renare vaxer är ganska hårda, men det betyder att de kan ta bort saker som färg och lätta tjärutstryk från ditt lackjobb, ingen kaross behövs.
  • Bugg- och tjärborttagare. Trots namnet kan bug- och tjärborttagare ta bort mer än bara buggar och tjära. Snabbare än en oljebyte kan du polera bort färg, tjära, buggar och andra typer av smuts som du kan tänka dig med detta rengöringsmedel. Grejerna är tuffa, men de kan användas fritt utan att skada din färg. Tricket är att inte vara rädd att lägga till lite av ditt eget armbågsfett. Applicera rengöringsmedlet och gnid det sedan i en cirkelrörelse precis som du applicerar vax. Det finns en vaxförening i blandningen, men den här formeln innehåller också några kemiska lösningsmedel som verkligen blir upptagen med att ta bort främmande föremål från ditt fina färgjobb.

Med dessa föreningar bör du aldrig behöva tillgripa sandpapper för att ta bort lite färg eller gook från din bils yta. Det är oftast bäst att undvika slipning och ommålning till varje pris. Det är mycket mer arbete än de flesta tror, ​​och resultaten är ofta mindre än spektakulära.