Ska jag steka svampar innan jag lägger till en röd köttsås?

5

Jag planerar att göra en presskokssås med tomater, nötkött, korv och vin - en klassisk italiensk amerikansk spagetti sås. Metoden är att svetta lök, morötter, selleri och vitlök medan du stekar kött i en separat panna och lägger in tillsammans med vätskor före en timme i tryckkokaren.

Jag tänker på att lägga till svampar för smak och konsistens - min plan var att tärna dem och laga dem med köttet. Ska jag få bättre smak och konsistens genom att steka svampen i förväg, eller ska jag bara sätta in dem när jag svettar grönsakerna?

    
uppsättning Will 11.12.2017 12:29

2 svar

5

Du är på rätt spår med förkokning / stekning av svamparna istället för att dumpa dem bara i skålen. Jag tycker att de dra nytta av det, särskilt smakrikt, vilket blir mycket mer koncentrerat. Oavsett vad du väljer att göra, kom ihåg att svampar kommer att utsöndra mycket vätska under stekning.

Så om du lägger till en betydande mängd av ditt kött, kommer det sannolikt att störa browningen. Samma sak gäller om det läggs till grönsaker från början, men det spelar ingen roll så mycket.

Jag rekommenderar dig heller

  • bränn ditt kött, lägg sedan till svampen och använd vätskan för en första "deglaze" eller
  • svett dina grönsaker och lägg till svamparna när de är som halvfabrikat.

Naturligtvis kan du steka svampen separat, men varför bry sig med ett extra steg?

    
svaret ges 11.12.2017 12:41
2

Beroende på varför du lägger till svamp (enskilda biter eller smak) gör skillnad.

Jag använder dem för smak, så jag matar dem i bitar. De blir som köttfärs / malet kött & de lånar mycket smak när de används på detta sätt.

Du kan då använda dem när som helst.

    
svaret ges 13.12.2017 13:26