Vilka material passar för att göra en miniturbinmotor?

3

Vilka material är lämpliga för en min / modell gasturbinmotor, speciellt fläkten, kompressorn, förbränningskammaren och turbinen?

    
uppsättning Pahan Tharuka 29.10.2017 07:04

2 svar

2

Material är en sak. Du behöver också verktyg och maskiner för att bygga en: turbinen och kompressorn i en mini-jetmotor roterar vid ~ 100.000 rpm så att de är utsatta för betydande stress. De måste balanseras perfekt.

Om du vill bygga en själv, kolla in med en turboladdare från en bilmotor som kärna. Det ger en anständig bas för motorns högtemperaturdelar. Andra har byggt DIY jetmotorer från turboladdare.

    
svaret ges 30.10.2017 12:12
1

GE tog den här uppgiften och kunde framgångsrikt 3D-utskrift, en fungerande arbetsplats, få en motor skalad för en modell rymdflygplan. Även om de bara hävdar att de använder "höghållfasta legeringar" och förmodligen inte kommer att låta världen veta vad det faktiskt är gjort av. Det finns massor av lättillgängliga små jetplan för RC-plan som du kanske vill titta på. Det finns en bra artikel här om en motor som använder en stålförbränningskammare och keramiska blad . Du kan göra en framgångsrik ut en mängd olika material beroende på vad du försöker göra.

    
svaret ges 30.10.2017 02:13