Fix lokaliserade trägolvskrapor

4

Jag märkte precis att det finns några repor på vårt parkettgolv. De är mycket lokaliserade och resterande golv är i mycket gott skick. Finns det ett sätt att göra dessa osynliga? De störa bara hecken ut ur mig varje gång jag ser dem ...

Tack på förhand!

    
uppsättning electrique 16.07.2015 09:46

3 svar

4

Dessa repor är knappast synliga, så om du frågar mig skulle jag inte göra någonting. Men jag kan förstå om det här stör dig. om så är fallet är jag rädd att det inte finns några hack att fixa den här saken (från din fråga ii har du insett att du ber om en enkel lösning). Rätt sätt att fixa det är att sanda golvet och sedan applicera lac som efterbehandlingskikt. Enligt min kunskap är detta det enda sättet att lösa detta problem.

    
svaret ges 16.07.2015 10:23
3

Det finns många sätt att hantera dessa lokaliserade repor ...

 • Du kan placera en matta över den delen av golvet.

 • Placera ett möbler över det repade området.

 • Du kan minska belysningen i det området och ha solglasögon inuti.

 • Det kan vara möjligt att sanda och omsluta hela golvet om träet är ett massivt trä och det har inte förfinats för många gånger tidigare.

 • svaret ges 16.07.2015 10:27
  0

  Jag är inte säker på att det inte skulle göra saken värre, men jag skulle nästan bli frestad att försöka ånga träet för att se om man kunde få de komprimerade fibrerna att expandera tillbaka på plats. Definitivt testa på en otänkbar plats först men i teorin ... (jag har ett liknande märke eller två så jag har funderat på det här.)

      
  svaret ges 16.07.2015 16:10