Varför har jag glänsande fläckar där jag rörde färg på mina väggar?

8

Vi hade nyligen gjort några ombyggnader och väggarna var alla nymålade med Behr Premium Plus Ultra Matte-färg. Många väggar har blivit markerade från arbetarna som fortfarande kommer in och ut, så jag använde EXACT-färgen, från samma behållare som användes för att måla väggarna.

Först använde jag samma rullning som användes för att initialt måla väggarna. Varje område jag berörde har mer av en glans till det !!! Det är inte märkbart när man tittar på det på huvudet, men när man tittar från sidan eller i viss belysning är det mycket märkbart.

Sedan försökte jag använda "torr borstningsteknik" och det gjorde det ännu mer glänsande. Ska jag behöva helt måla alla väggar som jag berörde? Jag är så frustrerad över detta. Home Depot var förlorad. Tack för din hjälp !!!

    
uppsättning Mary 07.04.2015 15:56

6 svar

5

Detta är vanligtvis ett problem med skillnaden mellan sken på grund av olika tillämpningstekniker. Det blandar sprutning, borstning och / eller rullning. Min gissning är att färgen applicerades av en rulle eller spruta, och beröringen upp gjordes med en pensel. Glansen mellan de olika applikationsteknikerna kommer att vara annorlunda och märkbar.

Vi försöker vanligtvis att alla saker rullas på något sätt så att vi kan rulla ut våra touch-ups så att de gömmer sig bättre. Så när vi sprayar, rullar vi tillbaka en kappa eller primern. Då vi närmar oss rullar vi tillbaka alla borstade ställen med en lågt nackvals. Det här brukar gömma alla touchups mycket bra.

    
svaret ges 14.07.2015 22:21
5

Ledsen att Home Depot var förlorad. Jag arbetade där i färgavdelningen, och jag fick en hel del bra träning, så kanske saker har förändrats.

Vad det här låter är något jag har sett gång på gång. Den första färgfärgen absorberas helt enkelt av väggen annorlunda än nästa färgfärg. Om du först använder en bra päls av förstklassig primer och sedan får en bra färgfärg på väggen, ska det här inte vara ett problem, men med remodeling och speciellt med ny plåtrock kan det här hända.

En sak som jag sett har hänt är att en entreprenör gör det absoluta minimala arbetet för att hålla sina kostnader nere eftersom kunden insisterade på ett "premium" -märkemärke som Behr istället för "byggare" (American Standard at Home Depot) som de normalt använder. Detta gör att färgen absorberar sig i ytan mer, så glansen och hållbarheten är inte vad de borde vara, och om du försöker röra dig ... du har sett vad som händer.

Tyvärr finns det inget du kan göra för att få uppslaget att se ut som det första lagret. Det enda alternativet är förmodligen att måla om. "Problemet" är inte specifikt för något märke av färg eller någon viss glansfärg.

    
svaret ges 12.10.2015 17:58
2

Den glänsande reflekterande egenskapen hos en målarglans kommer från en reflekterande partikel i färgen. Ju fler lager som läggs på desto mer ljus reflekteras tillbaka till betraktaren. Det är konstigt att detta har hänt med en låg glans; Jag har sett detta med satin och äggskal ganska lite själv. Jag har rätt resultat från fläckar som jag har målat genom att gnugga de glansiga fläckarna med en mikrofiberhandduk eller till och med lätt med en Mr Clean vätska för att tråkiga ytan.

    
svaret ges 08.07.2015 14:25
1

Med det senaste ombyggnadsarbetet undrar jag om det inte är färgen utan istället väggarna. Betydelsen av "sken" kan saknas på väggarna, inte färgen. Jag använder sken löst här. Har du torkat ner väggarna? De kan ha ett lager av damm på dem?

Efter ett badrumsmodell där jag gjorde mycket gipsskivor, trots min bästa ansträngning fick stoftet på väggarna i vår korridor och nerför trappan, vi märkte bara det i en vinkel men i rätt vinkel stod det verkligen ut.

    
svaret ges 07.04.2015 17:30
0

Jag vet inte vilken typ av färg du har använt (inte varumärke och tillverkare men vilken typ av kemisk synvinkel. Men det är inte så viktigt. Från min erfarenhet är problemet att du bara målade några ställen på muren, fläckar.Detta är anledningen till att du kan upptäcka skillnader. Du bör alltid måla över hela väggen, eller åtminstone en del som är visuellt separerad från resten.

    
svaret ges 09.04.2015 10:04
0

Du sa att du rörde dig med de senaste 2 "i burken. Jag tror att det material som orsakade skenan var i botten av burken, och inte hade blivit tillräckligt blandad till att börja med.

För två månader sedan hade vi vårt sovrum målade och i vissa områden fanns det brist på täckning, så när jag pekade ut det, gick målarna över den med den sista lilla färgen, skrapade sidorna och botten av kan.

När den torkades var den här färgen synligt ljusare än den tidigare applicerade färgen! (Detta var Benjamin Moore mattfärg, mitten av klassen. Bra färg.)

En annan målare berättade för oss att problemet berodde på ett vitt pigment i burkens botten, det var otillräckligt blandat i färgen innan det applicerades på väggen.

Jag köpte mer färg och berättade för killen som blandade det med problemet med det tidigare partiet. Han spenderade mer tid på att blanda det nya partiet, och färgproblemet höll inte igen, även om jag tog bort små klumpar och målade över platser på alla väggar.

Vi lärde oss lektioner:

1 - Var försiktig så att färgen på botten verkligen blir blandad.

2 - Klippmätare gör inte allt arbete som behövs, till exempel att få små bitar svamp och gamla "finnar" slog av väggarna innan de börjar måla. Men du kan göra det. Det hade varit mycket lättare att göra det innan färgen gick och undvika reparationsarbetet jag gjorde.

3 - Om din målare är säker på att han inte kommer att släppa en droppe och inte vill täcka hela golvet, se att det blir skyddat. Särskilt om du anställde en snittmåler. Jag spenderade timmar på att rengöra de små dropporna av färg och fläckar av färg som kom under våra fötter och sedan på mattan. Vår målare knackade över en laddad färgbricka, på helt ny mattor, men gjorde ett bra jobb att städa upp 99% av det, med vatten och en dammsugare. Bättre att mattan var helt skyddad till att börja med. För nästa rum täckte vi hela golvet innan de kom fram.

    
svaret ges 11.02.2016 19:42