Har ett mål charmerat via Diplomat feat förblir charmad om du är över 60 fot bort från den men bara kortfattat?

4

I Unearthed Arcana: Feats for Skills innehåller Diplomat feat följande förmån :

  • If you spend 1 minute talking to someone who can understand what you say, you can make a Charisma (Persuasion) check contested by the creature’s Wisdom (Insight) check. If you or your companions are fighting the creature, your check automatically fails. If your check succeeds, the target is charmed by you as long as it remains within 60 feet of you and for 1 minute thereafter.

Jag tolkar den del jag har betonat för att målet är charmerat så länge du befinner dig inom 60 fot, så när du rör dig längre bort, blir det charmat ytterligare en minut innan det "slits av". Därför tror jag att målet bör charmas under följande scenarier (förutsatt att övertalningskontrollen lyckas i alla scenarier):

  • Du charmerar målet, går och sedan på en minuts tid är målet inte längre berömt.
  • Du charmerar målet, står med det i 5 minuter, går sedan bort, och en minut senare är målet inte längre charmat (så målet var charmat totalt 6 minuter);
  • Du charmar målet, det följer dig, det är obestämt charmat så länge du förblir inom 60 fot av målet;

Men vad händer i detta scenario?

  • Du berömmer målet, står med det i 5 minuter, går bort (längre än 60 meter bort, bara för att klargöra), sedan 30 sekunder senare går du tillbaka till målet, så du är inom 60 fot av målet igen. Målet är fortfarande charmat vid denna tidpunkt, eftersom en hel minut ännu inte har förflutit sedan du gick bort.

Eftersom detta fortfarande ligger inom en minut efter att du ursprungligen gick längre än 60 meter bort från målet, återställer detta effektivt nedräkningen? Blir målen obestämd charmad från den här tiden framåt tills du går tillbaka igen? Eller slutar målet att charmas efter det att den här minuten har gått, oavsett var du är i relation till den, eftersom du redan har varit längre än 60 meter bort från den här punkten?

Jag vet att detta är Unearthed Arcana och därför är formuleringen inte alltid i nivå med deras officiella material, men jag planerade att låta en spelare ha den här prestationen och jag vill fullt ut förstå hur denna del av uppgiften fungerar, särskilt då denna spelares karaktär gillar att göra vänner och kommer utan tvekan att använda denna effekt för att charma potentiella NPC-anhängare.

    
uppsättning NathanS 10.12.2018 14:44

2 svar

6

Målet är inte längre charmat 1 minut efter att du flyttat mer än 60 meter bort. Det spelar ingen roll om du kommer tillbaka - utlösaren för charmeffekten slutar är din resa.

    
svaret ges 10.12.2018 21:56
4

DaleMs svar har beskrivit den bokstavliga behandlingen av regeln i fråga och är ett fullständigt giltigt svar (jag uppstod det), men jag ville erbjuda en alternativ tolkning. Jag kallar inte detta ett RAI-svar, för jag gissar bara på designerns avsikt, men det här kan jag se det fungera.

Detta presenteras som ett svar i stor utsträckning för att se hur samhället jämför mitt tolkningssvar till DaleMs bokstavliga svar.

Tanken med denna prestation är att en diplomat (som betyder en dator med den prestationen) kan övertyga någon om att följa dem (eller annars ha en charm av dem). Så länge de ligger inom 60 meter av målet, behåller diplomatens fortsatta närvaro den charmade effekten, som berättar nog förmodligen att beskrivas som diplomaten, som fortlöpande ger det berömda målet, vilket är tematiskt med det faktum att denna prestation är tema kring övertalningen skicklighet.

När det gäller att lämna målet enbart i en minut, innebär det faktum att den charmiga statusen släpper ut mig att utan diplomatens ständiga försäkran börjar målet att tänka för sig själv, utan att deras tankar färgas av diplomatens ord. Således är de inte längre charmade.

Om diplomat kommer tillbaka inom den här minuten och fortsätter att lugna målet, med den tolkning jag har lagt fram ovan, skulle det innebära att målet skulle fortsätta att charmas tills diplomaten var borta från målet i en hel minut.

Det här är förstås det kärnpunkt i min fråga, och därmed är mitt svar helt enkelt en resonemang för att motivera att svara på frågan "är målet fortfarande charmerat?" med en Ja snarare än en Nej. Men det här är inte vad reglerna säger bokstavligen, men det är bara min som tar på vilken berättande effekt jag tror att de skulle gå för.

    
svaret ges 11.12.2018 13:05