Hur man håller fräscha, mjuka pretzels från att bli soggiga eller inaktuella?

4

Jag har nyligen lärt mig hur man gör färska pretzels och de är ganska bra. Men de börjar bli hårda och seiga efter ungefär fyra timmar. Om jag förvarar dem i en plastbehållare innan det blir de soggiga.

Om det är viktigt, använder receptet aktiv jäst och en tvättpulver.

    
uppsättning Joe Casadonte 06.03.2014 17:09

4 svar

8

Olyckligtvis bekämpar du brödfysik ... Bröd med hög skorpa: smulkvot blir snabbare än de med låg skorpa: smulkvoter som stora pjäs eller miches. Deras stora yta gör att fukten kan avdunsta snabbt och stärkningarna torkar upp och härdar. Därför är tunna bröd som baguetter traditionellt "dagliga" bröd, dvs tillverkade / inköpta för att konsumeras den dagen. Mjuka pretzels har en jämn högre skorpa: crumb-förhållande än baguetter.

Bröd med extremt hög skorpa: Crumb-förhållanden som hårda pretzels, crackers och hardtack kokas vanligtvis till att vara torra för att förlänga lagringskapaciteten. Dessa bröd är faktiskt "inaktuella" i motsatt riktning genom att bli mer fuktig.

Det finns ett par saker du kan försöka som kan hjälpa lite. Det kan ta mycket att experimentera för att få något som hjälper, och du kommer sannolikt att behöva återuppvärma pretzellerna precis innan de tjänar dem att ha den mjuka konsistensen du letar efter. Utan ombakning eller lätt ristning finns det verkligen inget sätt att ta tillbaka den ursprungliga skorstensstrukturen.

 • Använd pre-ferment för att öka koncentrationen av a-amylas i dina pretzeler. Med hjälp av en förlängd autolys- och / eller surdjursbegränsare kan du öka mängden a-amylas i ditt bröd som har visats för att sakta stela.

 • Inkorporera konditioneringsingredienser som fett, socker, malt eller honung i din deg. Alla dessa långsamma stjälkar.

 • Prova att du har bakat preszelarna vid en lägre temperatur. Artikeln som länkats ovan nämnde också att högre temperaturbakning leder till snabbare stjälning.

För lagring är det bästa alternativet förmodligen att låta dem svalna helt (15-30 minuter) och placera dem i en sluten behållare vid rumstemperatur. Placera dem i en förseglad behållare innan de är svala fyller behållaren med fuktighet, som sedan koalesterar och gör skorpen soggig.

    
svaret ges 08.03.2014 21:47
4

Eftersom Pretzels är en tysk bakning bra och många grundskolbarn får Pretzels i en lunchlåda, speciellt tyska mammor undrar om och om igen hur de ska behålla sina Pretzels fräscha. Många tyska matlagning forum / trådar säga (och kommentatorerna SAJ14SAJ och derobert här redan påpekade)

 • Lägg inte salt på Pretzel eller ta bort saltet. Det gör Pretzels fuktig.
 • Vik Pretzelsna i en disktrasa och lägg dem i en plastbehållare eller sätt dem direkt i en papperspåse - i båda fallen lagra Pretzels en cool plats.
 • Det finns inget sätt att ha "färsk" Pretzels nästa dag utan att baka dem igen under en kort tid (efter att Pretzel har fuktats lite).
 • Förmodligen gör löget Pretzels hygroskopiska.

  Någon i chefkoch-forumet säger att han / hon sveper varje enskilt Pretzel i aluminiumfolie och lägger dem i frysen. 2,5 - 3 timmar innan du äter Pretzelsna tas ut för att tina. Pretzelsna ska vara redo att äta utan att slå dem igen. Jag kunde inte hitta detta råd på andra webbplatser, så jag tvivlar på att detta kommer att fungera. Men varför försöker du inte? :)

  Addendum: Det är kanske möjligt att återuppvärma Pretzels i en mikrovågsugn i 10-30 sekunder vid 850W .

      
  svaret ges 08.03.2014 21:40
  2

  Jag har haft fuktig och jag har varit gammal. En fransk bakare rekommenderade mig en gång att hennes bakverk skulle vara inslagna i två papperspåsar och i bästa fall borde de behålla dem ytterligare en dag efter att de var bakade. Eftersom merparten av tiden som spenderas gör pretzels väntar på att degen stiger, kommer jag att göra degen natten innan, kyler den och sedan baka nästa dag.

  Frysning, vätning och uppvärmning kan fungera. Om du någonsin har haft Super Pretzels såld i mataffären, kommer pretzelsna frusna och osaltade. Anvisningarna har du fuktar pretzelsna, tillsätt saltet och värmer i mikrovågsugnen. Dessa steg verkar vara alla ovannämnda tekniker kombineras i en process. Kanske kan hembakade pretzels frysas och återuppvärmas på ungefär samma sätt ibland när fräscha ur ugnen inte är ett alternativ. Jag föreställer mig en fin, fast skorpa uppnådd med natriumhydroxid håller mycket bättre än natriumbikarbonat-tillvägagångssättet.

      
  svaret ges 14.09.2015 20:47
  0

  Jag har gjort mjuka pretzels hemma för att ge ut som julklappar. Jag gjorde och bakade dem och frös dem nästan så snart de var snygga. Det har varit ett tag (7-10 år) men jag tror att jag doppade dem i en natronblandning men inte saltade dem före bakning. Vi uppvärmde dem i mikrovågsugnen precis som affären köpte frysta pretzels, med ett undantag. Ibland spridda istället för vatten Id smör på dem och sprinkla sedan med kanel och socker istället för salt. De var ganska bra. Även om du var tvungen att spela med mikrovågsinställningen lite för att få det bästa resultatet.

      
  svaret ges 18.10.2017 19:13