Cake torr till våt matlagningstidförhållande

0

Finns det ett förhållande mellan hur mycket vatten, fett, torra ingredienser och mjöl till temperatur och tillagningstid för kakor?

    
uppsättning mroll 26.01.2018 18:03

1 svar

2

För ingrediensförhållandena är sökordet bakarens procentandel eller bakarens matte .
Typiskt tas mjölet som basvärdet och alla övriga ingredienser beskrivs som en procentandel av mjölvvikten. De flesta hemmakare står över termen när man börjar satsa på brödbakningens teorier (King Arthur har en bra introduktion här ), men samma principer gäller för andra bakverk. Ett mycket känt exempel är pundskaka : ursprungligen använder 1 pund varje mjöl, fett, socker och ägg. Om du vill göra en mindre eller större mängd använder du fortfarande samma förhållande .

Observera att i heminställningar vi idag brukar räkna ägg och (åtminstone i vissa länder) använder volymetriska åtgärder i stället för vikt, i professionella eller storskaliga kontextredienser - även ägg - vägs. Betydelsen av vikt blir uppenbar i recept som är famously finicky som makaroner , där vissa recept rekommenderar vikt ägarna och sedan beräknar de återstående ingredienserna.

Äldre recept för kakor, speciellt kaketyper som behöver ganska exakta förhållanden, är ofta baserade på äggets vikt. (Ägg kommer i "portioner" och med "hälften av ett ägg" är opraktiskt.) Än idag säljs ägg i viktområden och ett "L-storlek" är ganska konsekvent, äggen som produceras av en flock kyckling kan variera mycket beroende på den enskilda fågeln och rasen. Så en kock eller bageri måste mäta mängden ägg som används för varje sats kaka och justera de övriga ingredienserna i enlighet därmed.

För referenser kan du antingen jämföra flera recept för en typ av tårta och beräkna förhållandena (eller deras intervall) eller kolla referenser för professionella bagare eller lärlingar.

Temperatur och tid är en annan sak. Det finns typiska intervall för olika bakverk och tiderna beror på mängden och tjockleken på smeten, formen hos formen etc. En linjär omvandling som för ingredienserna kan inte ges. Bara kolla befintliga recept och jobba därifrån.

    
svaret ges 26.01.2018 19:24