En guide till skidåkning

Oavsett om du planerar att ta en skidlektion eller försöker hitta rätt spår för dina förmågor, är det bra att veta om skidförmågan. Nybörjare eller proffs, varje skidåkare har en. Tänk först på din upplevelse. Är du nybörjare eller åker du regelbundet? Tänk på hur bra du åker skidor. Är grundläggande svängar och stopp enkla eller hårda? Och slutligen, tänk på vilka typer av stigar och snökvalitet du har erfarenhet av. Sätt ihop dessa faktorer så har du din skidförmåga.

Nybörjare

De flesta skidorter erbjuder lektioner som är uttryckligen utformade för personer som aldrig har varit på skidor förut eller bara har åkt några gånger. Nybörjarlektioner fokuserar på grunderna för att stoppa och svänga på mycket mjuka backar.

Nivå XNUMX skidåkare är människor som aldrig har åkt skidor tidigare. Oroa dig inte; alla måste börja i början. De flesta skidorter erbjuder lektioner skräddarsydda särskilt för första gången skidåkare.

Nivå två skidåkare är försiktiga nybörjare som kan göra en snöplog (kil) vänder båda vägarna och kan stoppa, men det kan vara svårt att länka svängar smidigt.

Nivå tre skidåkare är självsäkra nybörjare som kan stanna och göra runda snöplogsvängningar på enkla nybörjare gröna stigar.

Mellanliggande

När du väl har behärskat grunderna för att stoppa och vrida är det dags att börja finjustera dessa färdigheter. Mellanlektioner är för skidåkare som säkert kan åka gröna och lätta blå backar och är bekväma på mindre än idealiska spårförhållanden.

Nivå fyra skidåkare är försiktiga mellanliggande skidåkare som kan länka svängar under måttlig hastighet på gröna eller lättblåa stigar. Du borde kunna hålla dina skidor parallella.

Nivå fem skidåkare är mellanprodukter som är säkra på lätta blå backar och åker mestadels parallellt men kan ibland använda kilen för att börja en sväng eller för att stoppa. Du kan fortfarande vara försiktig på mellanliggande stigar som är något branta eller isiga.

Nivå sex skidåkare gör säkert parallella svängar på blå backar men åk inte många avancerade stigar. På den här nivån bör du kunna använda dina stolpar för att göra exakta svängar.

Advanced Open water

På den här nivån borde du kunna åka skidor i blått och blåsvart med självförtroende. Avancerade lektioner fokuserar på att göra din teknik perfekt och att åka skidor under utmanande terrängförhållanden.

Nivå sju skidåkare kan utföra parallella svängar och kan åka blå och blåsvarta spår med kontrollerad hastighet och rytm. De kan också justera storleken och längden på sina svängar och kan åka på en mängd olika typer av snö och terräng.

Nivå åtta skidåkare har bemästrat sin teknik på alla terräng- och snöförhållanden. Nivå åtta skidåkare kan åka skidor moguler och svarta diamantleder med förtroende med snidade svängar.

Nivå skidåkare njut av utmaningen med svåra skidspår, som moguler, branta och annan terräng med svart diamant.