Vill du ha en inline tanklös värmare hjälpa min 50 gallon vattenvärmare fylla min 70 gallon tub?

0

Jag har arbetat med ett problem med min återbetalningsplan. Jag vill få en 70 gallon badkar, men jag har för närvarande bara en 50 gallon vattenvärmare. Varmvattenberedaren är bara 2 år gammal och är ganska fin, men jag är orolig att 50 gallons @ 140 grader och 20 liter vid grundvattentemperaturen (~ 50 grader) inte längre är ett mycket varmt bad.

Min första tanke var att lägga till en inline-punkt för värmare till badrummets varmvattenlinje. Det skulle helst ge omedelbart varmt vatten till badrummet och sedan skala tillbaka när varmvatten från tanken i källaren började komma fram. Om jag ritade mitt stora bad och började springa ur vatten skulle värmaren kunna ta tillbaka. Efter att ha tänkt på den här planen genom några mer kan jag se att det kanske inte är praktiskt. Först, hur smidig skulle övergångarna från inloppsvattenaren till källaren varmvatten vara? Jag vill inte att skållande hett vatten kommer ut. Vidare, efter att ha gjort min forskning, är jag orolig för en inline värmare som begränsar min genomströmning. Om jag måste fylla min 70 gallon badkar @ 2 gal / min, kommer det ta lång tid! Helst skulle jag vilja hålla vattnet strömmande vid 4-5 + gal / min.

De enda andra lösningarna jag kunde tänka på: A. Få en 70 gallons tankvattenberedare och byt ut 50 (Skulle hata att göra detta) B. Skaffa en 30 gallons tankvattenberedare och plumb den i tillägg när jag behöver den i källaren. Sätt på det på 30 minuter innan jag vill ha ett bad. (Verkar som en PITA). C. Få en stor Inline varmvattenberedare till badrummet och fäst den på den kalla linjen, helt skilj den från det varma vattnet i resten av huset.

Tankar?

    
uppsättning Jon Dosmann 08.09.2015 19:56

1 svar

3

Jag tror att du överskattar hur mycket hett vatten behövs för att fylla badkaret. Det fylls under översvämningsavloppet som ska byggas in i karet. Du kan reducera summan av storleken på personen som kommer in i badkaret. Och viktigast av allt kan du minska mängden varmt vatten med kallt vatten som du inkluderar för att reglera temperaturen, kanske använder du bara 2/3 varmt vatten till 1/3 kallt vatten.

Den viktiga frågan du vill bestämma är hur snabbt vattenvärmaren kan regenerera en hel 50 liter varmt vatten eftersom du kanske vill värma upp badet efter ett tag eller använda hett vatten för något annat syfte efter ta ett bad. Om du befinner dig nära tröskeln till tillgängligt varmvatten kan det vara lättare och billigare att öka temperaturen på hetvattnet i den befintliga tanken, istället för att lägga till en tanklös vattenvärmare.

    
svaret ges 08.09.2015 20:04