How får jag lätt tunna skivor guava-pasta?

3

Jag gjorde nyligen guava barer, med ett lager av skivor guava pasta. Det klistermärke som jag hade var ganska svårt att skära på tunt och jämnt: det var väldigt klibbigt och tillräckligt starkt för att ta ansträngning att skära igenom med klibbigheten.

Finns det några enkla sätt att få snygga skivor ut av det?

(I det här fallet hade någon annan frivilligt klippt, men slutade med alltför tjocka skivor, så vi slutade sätta det i plastfolie och rulla det tunnare, men det var inte heller lätt heller - jag skulle inte Jag har velat göra det för hela kvarteret.)

    
uppsättning Cascabel 22.12.2017 02:00

1 svar

3

Guava-pasta är lätt att använda när det gör det friskt, men konserverat med pektin kan det vara en smärta.

Du behöver förmodligen gå varmare eller kallare för att få det att göra vad du vill.

Om du går varmare kan du prova ett par matskedar på en liten tallrik i mikrovågsugnen. Jag brukar lägga en kopp kaffe vatten bredvid det för att sakta ner värmeprocessen. Prova 20 sekunder åt gången tills du kan använda en kniv för att smita den. Om det har för mycket pektin eller torkas ut, kanske detta inte fungerar.

Om du går kallare kan du försöka kyla ner den i frysen 5-10 minuter åt gången. Använd en ostskivare (eller en ojämn tandtråd) och försök att raka mindre skivor av ditt block. Använd en gaffel för att lägga den kalla, tunna skivade guava-pastaen på dina barer och repetera.

Du kan också leta efter ett annat recept som låter dig använda tjockare skivor av guava pasta. Det finns flera bra muffins recept där den smälta guavaen i mitten är mest utmärkt.

    
svaret ges 22.12.2017 02:36