Var kan du fylla trycklufttankar för paintball?

Paintball-pistoler arbetar med komprimerad gas - luft eller CO2 - från tankar fyllda till 3,000-4,500 2 pund per kvadrattum (psi). För att fylla på dessa tankar krävs tunga kompressorer och utrustning. Även om tryckluft kan erbjuda bättre prestanda än koldioxid, har få butiker förmågan att fylla på lufttankar på rätt sätt.

Detta utgör ett vanligt problem för paintballspelare. Var kan du få dina högtryckslufttankar (HPA) fyllda? Du kan vända dig till ett antal butiker för billiga fyllningar, eller så kan du göra det själv, förutsatt att du är beredd att spendera lite pengar.

Enligt lag kan inte fyllda bensintankar för paintballpistoler skickas (med undantag för engångsbruk och 12-gram CO2-patroner). När du köper din utrustning online, förvänta dig inte att en tank kommer redo för paintballfältet. Om du funderar på tryckluft, titta på lokala tankfyllningsalternativ innan du gör ett köp.

Paintballaffärer och tävlingsfält

Det första stället att leta efter tankfyllning är i din lokala paintballbutik och tävlingsfält. De flesta butiker och fält har utrustning för att säkert fylla trycklufttankar, och vissa fyller dem gratis. Det är dock mer sannolikt att du betalar en till tre dollar för varje 1,000 psi.

Om det inte finns ett paintballfält eller butik i ditt område, kolla med lokala paintballentusiaster. Vissa ägare av helt orelaterade företag har investerat i HPA-tankkompressorer för att passa sina egna behov. De fyller ofta tankar på sidan för att få in lite extra pengar (och för att betala av utrustningen). Om några återförsäljare som detta är belägna i ditt område kan dina andra paintballers veta om dem. Online paintballforum och klubbar kan också styra dig i rätt riktning.

Scubabutiker

Eftersom trycklufttankar för paintball fungerar vid samma tryck som dyktankar, fyller många dykbutiker också paintballtankar. Återigen borde det kosta bara några dollar att fylla en tank, och det här är ett av de mest bekväma alternativen.

Fyll dina tankar hemma

Om du äger en scuba-tank är du halvvägs med att arkivera dina paintballtankar hemma. En scuba-tank fylld i din lokala scuba-butik kan enkelt fylla trycklufttankar från paintball-pistoler om du också köper en scuba-tankstation.

En scuba-tank på 3,000 psi fyller en trycklufttank för en luftkulvapen ungefär 15 till 20 gånger. Men tanken kostar några hundra dollar, och du måste betala för att fylla den. Tänk på detta när du väger dina alternativ. Om du bor ett obekvämt avstånd från butiker som fyller paintballtankar kan det vara ett bra alternativ att köpa och fylla en scuba-tank.

Funderar du på att köpa luftkompressorn själv? Tänk om du inte har ett paintballtävlingsfält eller öppnar en butik. En HPA-kompressor kan enkelt kosta över $ 2,000 för en grundläggande installation. Naturligtvis kan du fylla andras paintballtankar såväl som scuba-tanks, men för de flesta paintballspelare är detta alternativ utom räckhåll.

Försök inte ens använda din däckpump eller en vanlig luftkompressor - det fungerar inte. De flesta av dessa kompressorer är max 180 psi och dina paintballtankar behöver minst 3,000 psi för att fylla.

Tips för att fylla hpa-tankar

Oavsett var du fyller tanken finns det några saker du bör tänka på:

  • HPA-tankar har ett "hydro-datum" som anger den senaste gången de inspekterades. Alla tankar ska inspekteras om vart femte år.
  • Lägg aldrig fett eller olja på tankens fyllnippel. När tanken fylls kommer värme att byggas upp och värma dessa lättantändliga oljor, vilket skapar risk för brand.
  • Förvara dina tankar i direkt solljus och försök att undvika att lämna dem i en het bil. Detta gäller alla paintballtankar: tryck kan byggas upp och blåsa en sprängskiva i en CO2-tank. Medan HPA-tankar inte troligtvis övertrycker, kan för mycket värme skada regulatorns tätningar.
  • Skydda dina tankar med ett tankskydd eller något liknande, till exempel en tygpåse.
  • När du fyller tankar är det bäst att göra en "långsam fyllning". Om en tank fylls för snabbt förlorar du psi när luften svalnar. Det betyder att din 3,000 psi-tank bara kan hamna på 2,500 psi till slut. De flesta paintball- och dykbutikoperatörer vet detta, men det är viktigt att komma ihåg om du fyller din egen tank.