Hur man använder miniatyrskisser för att hjälpa till med att rita

Miniatyrskisser är snabba, förkortade ritningar, vanligtvis mycket snabbt och utan korrigeringar. Du kan använda vilket medium som helst, men penna eller penna är det vanligaste. Miniatyrskisser är vanligtvis mycket små, ofta bara en tum eller två höga.

Minneshjälpmedel och planeringsverktyg

Miniatyrskisser kan fungera som ett minneshjälpmedel som hjälper dig att komma ihåg viktiga funktioner i ett ämne när du gör anteckningar till en målning eller ritning. De är också användbara när du besöker ett galleri för att hjälpa dig att komma ihåg viktiga delar. Konstnärer använder ofta miniatyrskisser för att planera bilder. Du kan snabbt experimentera med format och komposition, inklusive endast viktiga funktioner som horisonten och eventuella stora föremål, och notera rörelse och balans.

Hur man ritar en miniatyrskiss

Föreställ dig att ditt motiv eller din bild är avskuren från alla detaljer, genom kisade ögon eller i dåligt ljus. Allt du ser är stora grova former och några linjer. Det är allt du behöver för en miniatyrbild. Först skissar du en grov ruta, mindre men i samma proportioner som den färdiga bilden kan vara. Skissa sedan i horisontlinjen, kullarna eller några större vertikaler eller horisontella. Därefter skissera alla viktiga former och kläckas snabbt ut i starka mörka områden. Det finns inga rätta eller felaktiga sätt. Olika tillvägagångssätt fungerar för olika artister.

Färg

Miniatyrskisser är ett utmärkt sätt att planera färgscheman. Använd tuschpennor, färgpennor eller akvareller för att lägga till större färgområden i din bild. Små men intensiva färger kan också noteras, eftersom dessa kan locka ögat, men inte fastna med detaljer.

Göra anteckningar och arbetsritningar

När du har gjort din miniatyrskiss kanske du vill göra några anteckningar bredvid den. Om du är i ett galleri kan du spela in konstnärens namn och titel, tillsammans med dina tankar om konstverket. Om du skissar utomhus kan du spela in anteckningar om solens position eller de speciella färgerna eller göra ytterligare skisser för att visa små detaljer.

Om du planerar en målning kanske du vill göra en arbetsritning. En arbetsteckning är vanligtvis ganska stor, ibland lika stor som det färdiga stycket och noggrant sammansatt. Ämnet är skisserat och potentiella problemområden kan göras mer detaljerat. Det är här du kan finjustera ritningen innan du börjar på det färdiga stycket.

Inte alltid nödvändigt

Som nämnts ovan fungerar inte alla artister på samma sätt, och vissa använder miniatyrskisser väldigt lite eller inte alls. Vikten av miniatyrer är inte själva miniatyrerna. Det är vad miniatyrbilderna representerar: en metod för meningsfull planering. Och det är den meningsfulla planeringen, inte metoden, som är viktig.

Att lära sig att rita och använda miniatyrer kan vara en viktig del av att lära sig de steg som fungerar bäst för dig som konstnär när du organiserar dina tankar och planerar hur du vill att din färdiga bit ska se ut. Men kom alltid ihåg att miniatyrskisserna bara är ett verktyg att använda på vägen till att avsluta ett visst konstverk.