Varför dödade Vera denna karaktär?

5

I Herr. Robot Vera hade en känsla för Shayla, och den enda som orsakade problemet var Elliot. Så varför blev Shayla dödad redan innan Elliot försökte frigöra Vera?

    
uppsättning user295175 25.09.2015 09:31

2 svar

9

Vera behandlar Shayla som att hon är hans egendom. Han berättar även Elliot i ett tidigare avsnitt att inte röra henne eftersom hon tillhör Vera. Hon är en del av sitt imperium. När Elliot försöker använda Varas pengar mot honom som ett förhandlingschip (genom att hacka Vera brors mobiltelefon) beslutar Vera att bränna allt till marken och börja om. Vera har inte längre någon nytta för Shayla än att utpressa Elliot för att bryta honom ur fängelset. Hon behöver inte leva för att göra det, så att döda henne är enklare än att hålla henne någonstans.

    
svaret ges 25.09.2015 14:56
1

Vera försöker göra en poäng, att han inte är den person som ska vara räddad med. Vera kan fortfarande hålla Shayla vid liv och ge henne tillbaka till Elliot när han är ur fängelse, men han dödade henne för att han ville göra Elliot illa skadad, lära honom en lektion att han gjorde ett misstag genom att skicka Vera till fängelse.

Vad förvånade mig var att Vera lämnade Elliot levande, trots att Elliot var orsaken till att Vera var bakom fängelsestänger, tyckte Vera om honom. I tidigare avsnitt fann Vera att Elliot är orolig, precis som han.

    
svaret ges 22.02.2016 10:02