Custard recept utan kommersiellt vaniljspulver

-3

Det finns gott om vaniljes recept, men alla är baserade på kommersiell vaniljspulver. Vad är egentligen custardpulver? Är det möjligt att göra vaniljgryta hemifrån (utan custardpulver)?

    
uppsättning Googlebot 05.07.2013 16:59

1 svar

5

Custard är en blandning av äggula och mejeri (ofta mjölk, men ibland även kräm), som sedan värms upp. Förhållandet mellan äggulan och mejeriet beror på önskad textur (med en hög noggrann portion äggula, kommer den att ställa in, med mindre blir det bara tjockare). Temperaturen som den kokas till varierar, men är vanligtvis mellan 70 ° C-80 ° C.

Custardpulver är, så vitt jag kan hitta, en blandning av majsstärkelse och andra förtjockningsmedel, vanilj och gul matfärgning. (Du kan läsa ingrediensetiketten på din för att bestämma exakt vad som finns i det.) Det var tänkt att imitera ovanstående men vara mer bekvämt (och billigare). Du kan använda majsstärkelse och vanilj (och kanske några andra smakämnen) för att imitera det.

Beroende på receptet, skulle jag föreslå att jag letade efter den version som gjordes med mjölk och ägg, eller åtminstone leta efter något liknande ditt recept, för att få mjölk / äggula förhållandet och temperaturen från.

    
svaret ges 05.07.2013 17:28