Travel till Skottland över jul och nyår: är vandring och utomhusaktiviteter helt ute?

2

Jag försöker planera en resa till Skottland & Jag vill inte vänta > 6 månader av ett antal skäl. Det verkar som om det finns många vinterfestivaler över hela Skottland, och det jag läser om låter riktigt bra.

Fråga är, jag skulle vilja göra Jacobitåget, några whisky turer, besöka Skara Brae, och jag skulle också vilja göra några utomhus saker. Det ser ut som att Glencoe skulle vara bra för snösporter, men jag skulle också vilja göra lite ljus (4-6 mil tur) och se lite av landskapet. Jag älskar snön, väldigt tolerant för kyla, så om inte det är eländigt regnigt / blåsigt, har jag inget emot vädret. Är dessa saker möjliga / tillrådliga i midvintern? Verkar som vinterresa runt Skottland, esp. högländerna, skulle vara otroligt vacker. Jag är öppen för alternativa förslag som ger liknande resultat.

    
uppsättning Shannon E. Wells 29.08.2014 23:53

2 svar

3

Om du vet något om historien om Glencoe en "dreich "dagen kan vara den mest lämpade för ett besök där.

Observera att topografin gör klimatet relativt bytbart (speciellt på östkusten, där fyra årstider på en dag inte är ovanliga). Det snöade i Aberdeen ganska kraftigt i juli (mitten av sommaren!) Men inom 48 timmar visade Aberdeen som den hetaste staden i Europa - med en högre genomsnittstemperatur den dagen större än Nicosia.

Din smak verkar eklektisk, så det borde inte ta mycket jonglering att planera att vara inomhus (säg ett destilleri) under det värsta vädret och utomhus under det bästa. Det är möjligt att du kommer att möta resa förseningar på grund av dåligt väder men du måste vara extremt otur för att att hålla under hela vistelsens längd du verkar ha i åtanke. Även om jag är rädd att jag kan rysa, kan du skryta dig. Skotten själva är så vana att de knappt märker men jag erkänner att det kan vara deprimerande för en besökare som brukade fortlöpande solsken.

Det finns dock fördelar för dig. Andra undviker vintermånaderna, så du kommer inte att trippla över så många andra turister - och om du besöker West Coast skulle du vara över säsongen för " wee biting beasties ". Den häpnadsväckande skönheten, av vilken ensamhet verkar vara en del av glansen, är tarnished (enligt min åsikt!) När turistbussar med bullriga besökare är i fara!

Å andra sidan fruktar jag att du kommer att vara lyckosam med Jacobit Train "Det har varit verksam under olika namn och med olika operatörer varje sommar sedan 1984. "(även om" sommar "sträcker sig fram till 24 oktober). Det finns dock andra ångmotor tjänster, till exempel Strathspey Steam Railway och det körs i december.

    
svaret ges 30.08.2014 01:16
3

I Skottland på vintern kan du få all slags väder. Det kan vara mildt och fuktigt, eller frysande kallt, eller snöstormar, eller någon blandning av dessa. Men om vädret är trevligt kan högländerna vara vackra, med snö på kullarna och isen på locherna.

Så det kan vara mycket trevligt att gå, eller andra utomhusaktiviteter. Det finns gott om natursköna promenader runt mycket av Skottland, så du kan hitta något avståndet du vill ha. Du kan kolla Walk Highlands för att få en uppfattning om rutter. Du kan hitta rutter som slutar nära en pub, så du kan få mat och värma upp efteråt. Kom ihåg att det blir mörkt mycket tidigare i midvintern, särskilt i norra Skottland. Så lägg dig tidigt och låt dig ta dig tid.

Klättring berg på vintern kan vara mycket svårare. För det måste du vara beredd på alla slags väder - se till att du har rätt kläder och skor, plus utrustning som krävs. Vissa berg kan vara täckta med is och snö, så du behöver trummor och en isöxa, plus erfarenhet av hur du använder dem. Och om vädret ändras kan du behöva navigera genom en snöstorm. Så håll dig till lägre nivåer om du vill undvika detta.

I delar av högländerna kommer många turistattraktioner att vara stängda för säsongen. Jacobits ångtåg körs endast mellan maj och oktober. Du kan fortfarande ta ett vanligt ScotRail passagerartåg längs samma väg, vilket låter dig se det fantastiska landskapet och är billigare. Många whisky destilleri turer kommer att vara stängda för vintern, men du borde kunna hitta några som är öppna.

Så jag skulle vilja säga att det är värt att resa till Skottland på vintern. Du kan ha tur och få bra väder för att gå. Men det är en bra idé att planera några dåliga väderoptioner, bara i fall, t.ex. enklare promenader eller inomhusattraktioner att besöka.

    
svaret ges 30.08.2014 00:59