Vilka rollspel spelar bäst efterliknande en icke-mystisk gammal västinställning? [stängd]

22

Jag är intresserad av att köra en amerikansk Old West RPG / kampanj som inte bygger på fantasi / mystiska eller sci-fi / steampunk-element. Vilket system rekommenderar du, och varför tror du att det fångar en mer historisk Old West-överklagande, speciellt i jämförelse med andra system?

    
uppsättning Lynn 25.08.2011 23:50

10 svar

19

En del av de västerländska RPG-spelarna där ute har en hel del mystisk skräp blandad i, Deadlands är den coolaste av partiet. Du kan alltid "ta bort magiken" men om du vill använda utgivna produkter utan att lura dig, vill du definitivt ha en Western RPG-inställd för det.

Jag äger två av dem. Den första är Boot Hill , den ursprungliga Western RPG publicerad av TSR förr i tiden. Det är icke-övernaturligt ursprung och hade fem äventyr publicerade, men det är otrevligt i 1970-talets RPG snabbare och svårt att hitta.

Den andra och mina favoriter är Essor & Åtta , ett stöd som stöds av Kenzer & Co. , killarna som gör Hackmaster. År 2009 tog det Origins RPG of the Year och Silver Best RPG ENNie. Jag gillar det väldigt - det är en 400 sidig faux läderbunden bok med ett djupt skjutsystem (använder en överblick av "skottklocka", mycket detaljer).

Förutom att ha en hel del djupgående genre lämpliga färdigheter (Telegraph operation), brister (Fourflusher) och redskap (Laudanum-flaskan - 29 cent), har det kapitel med regler för boskap, prospektering och försök. Detta är briljant och gör det mycket bättre för en Western RPG än "Sätt in generiskt system här."

Det har ingen övernaturlig, men det är en liten alternativ historia. Jag är inte riktigt säker på varför, det är inte en alternativ historia i de vanliga "Add Nazis!" känna, bara att inbördeskriget stalemated och några saker så.

    
svaret ges 26.08.2011 01:28
15

Användbar som skrivet

Ess och åldrar :
Massor av regler krossar, men ser ganska bra ut. Jag har inte kört det, men har läst, men det spelar det väldigt rakt och har flera bitar som lätt kan flyttas till andra system. Juryns prövningssystem är ganska lovande. Observera att designen är grundad i Old-School mentaliteten.

Western HERO :
Supplement for Hero System 4: e Ed. Flera genre specifika regler för att efterlikna den traditionella västerländska med hjälp av hjältesystemet. Heroesystem regelbok krävs.

GURPS: Old West
Tillägg till GURPS. Jag har Kör GURPS, men inte OW-inställningen. Måttliga regler crunch, massor av icke-kamp alternativ. GURPS Kärnregler krävs.

Boot Hill :
Mer ett minis-spel än en RPG, som skrivet, men menat för RPG-spel. Upplagorna är alla ganska nakna ben. Om du gillar Old-School, är det användbart.

Lätt konverterad:

Mercenaries, Spies och Private Eyes:
Medan den är avsedd för Noire-eran, används den enkelt för 1875-framåt. Systemet är baserat på Tunnel & Troll, men med ett färdighetssystem. Att begränsa tekniken är enkel, och spelet är väldigt flexibelt.

Några icke-rekommenderade anmärkningar:

Hundar i Vinyard :
Medan den ligger i väst är detta spel inte ett västerländskt. Det är en tron drama, eventuellt lutar sig till soap opera av grupp. Det fokuserar mekaniskt på besluten och ritualerna i "Faith" ... som enligt principerna i boken är tydligt historisk mormonism i Deseret, om än presenteras på ett ganska neutralt sätt. Karaktärerna är brottsbekämpning för territoriet, med stor makt och en hög plikt.

För att citera från GM-sektionen, "Ditt jobb som GM är att presentera en intressant social situation och provocera spelarna att döma det. Du vill inte hobbla sina domar genom att argumentera med dem om vad som är rätt och fel, inte heller genom att skapa situationer där rätt och fel är uppenbara. "

Det finns också ett starkt övernaturligt element som, medan det är flyttbart, ingår i de befintliga reglerna.

Utrymme 1889:
Systemet innehåller alla typer av rätt teknik, och kan enkelt användas för västerländska spel ... men systemet är inte särskilt sammanhängande. 3 olika uppgiftssystem används för olika delsystem. Det spelar bara bra; Användningen är konsekvent när man ska använda dem. Men de gapande hålen på karaktärsarket efter att ha rivit ut Steampunk-elementen kommer att låta spelarna undra vad de saknar, eller kräva en omarbetning av teckenfönstret. Inget specifikt västerländsk tillägg som jag kan komma ihåg, heller.

Slott Falkenstein:
Utmärkt fantasi 1880-1900 era spel. Några av de allra bästa kulturböckerna. Men det är väldigt starkt fantasitema, och samtidigt som man lätt drar ut, är en stor del av sin överklagande den icke-människa och steampunk-elementen. Det kan och gör dock fungera tillräckligt bra för att göra ett rakt västerländskt spel, om du har Sixguns & Sorcery tillägg. Var bara beredd att ignorera 2/3 av regelbokens innehåll i både kärnan och S & S.

    
svaret ges 26.08.2011 09:23
7

GURPS

GURPS har massor av material för något historiskt spel.

 • Det finns GURPS Old West, som täcker en strikt historisk gammal väst miljö
 • GURPS High Tech, som täcker från industrirevolutionen, så att den täcker tåg och sexskyttar
 • GURPS Low Tech, som täcker teknik från stenålder till preindustriell revolution, för överlevnad i vildmarken samt täcker indianernas teknik
 • GURPS Vem är Vem ger en detaljerad titt på några riktiga tecken från perioden
 • GURPS-tidslinjen ger en bra spelinriktad översikt över tidens historiska händelser
 • GURPS innehåller detaljerade regler för vapenkamp; inklusive den gamla västklassen av showdownen, alternativa laster i hagelgevärar (Den gamla änden peppar din baksida med rocksalt!), fanningrevolver etc ..

Nu kan många av dessa böcker användas för ett icke-GURPS-spel, som GURPS-böcker så ofta är. Men själva systemet är mycket bra för att modellera vanliga människor. Vissa system är så avsedda att hantera heroiska prestationer att du får något som "1 är fattig, 2 är genomsnittlig, 3 är utmärkt, 4 är mänsklig maximal". Med GURPS kan många normala mänskliga karaktärer ha ett användbart statintervall från 7 eller 8 till 13 eller 14.

Att gå med GURPS får dig massor av historiskt material; inklusive händelser, människor och utrustning. Det får dig ett system där vapen är farliga och väl detaljerad. Det ger dig en rimlig ekonomi där prislistan och värdet av guld justeras.

BTW - Jag älskar skottklockan och alla minispel från Aces and Eights, men själva systemet var clunky IMO. Jag fick knappast genom att skapa en karaktär.

    
svaret ges 26.08.2011 03:38
6

Ess & Åtta är en bra men regler-tung RPG som spelar väst rakt.

Dust Devils är en regler-lätt RPG som tenderar mot kortformade spel, flera sessioner högst. Det använder poker som mekaniker!

Andra system som jag känner till skulle behöva de magiska bitarna som lämnades in, till exempel Deadlands.

    
svaret ges 26.08.2011 01:03
3

Jag kan tala om det ganska häpnadsväckande stridsystemet Aces & Åttor. Användningen av ett skottklocka och den fysiska positioneringen av ett sikterät över ett mål ger en märklig visceral känsla till spelet. Kampspåret med varje åtgärd som tar sin egen tid ger också en situation där en duell vid högmiddagen är både spänningsfylld och innebär mer tankar än att bara rulla på initiativ.

Medan jag bara äger kamptillägget (vilket jag tror kan läggas till vilket spel som helst för ökad realism) har jag haft sin användning tidigare. Listorna över vapen och detaljer, även i denna lilla häfte, gör det till en bra produkt och hela spelet borde vara helt gratis för dina krav.

    
svaret ges 26.08.2011 04:11
2
 • Du kanske vill titta på White Wolfs gamla Varulv: The Wild West . Visst, det har övernaturligt rätt i sin titel, men i vår erfarenhet är det otroligt enkelt att lämna ut alla de icke-realistiska elementen och skapa och spela enkla människor . Vi spelade med varulvarna i, men körde en längre icke-övernaturlig "kampanjprelude", där varje PC övervägdes och spelades som "mänsklig", och det fungerade ganska bra.

 • Ett annat alternativ kan gå för Call of Cthulhu, igen utan det övernaturliga, utan att använda Cthulhu by Gaslight källbok som handlar om 1880-90-talet, vilket kan betraktas som den sista tiden (slutet) av den vilda västperioden. Det skulle ta lite arbete med tanke på att Gaslight fokuserar på London, Storbritannien, men en resursfull Keeper kan göra underverk med det, imo.

 • svaret ges 26.08.2011 09:18
  1

  Jag har inte mycket erfarenhet av den västra genren, men min grupp använde True20 till en bra effekt en gång. Du kan också prova d20 Modern med D20 Past-tillskottet. Den viktigaste fördelen för båda dessa är att tekniken i eran stagneras.

  Det finns alltid Savage Worlds, om bara för att det är generiskt och tillräckligt flexibelt för att dra av det utan att för mycket tweaking.

  Och naturligtvis kunde FATE inte göra något problem. Lite tweaks till anda av århundradet borde vara om rätt.

      
  svaret ges 26.08.2011 01:05
  1

  Kanske utryckt men Goldrush-spel Gunslinger: Wild West Action! är värt att kolla in.

      
  svaret ges 27.08.2011 12:53
  0

  Systemet som driver Hollow Earth Expedition kallas Ubiquity System . Det finns en fan-made västerländsk inställning för den här regelsatsen som heter Old West vilket gör ett ganska bra jobb att täcka de typiska Old West troperna.

      
  svaret ges 20.07.2014 08:58
  -2

  När jag är osäker på vilket system som ska användas, använder jag Cortex. Det är inte inriktat på en enda genre, och du kan lägga till / ta bort / ändra färdigheter och specialiteter för genren du vill ha. För en Old West-genre tror jag att de enda förändringar jag skulle göra är att ersätta Pilot with Ride och ta bort Tech. Det är ett ganska enkelt system att hämta för GM och spelare.

      
  svaret ges 26.08.2011 01:05