How att köpa ett australiskt simkort innan du åker dit?

7

Jag planerar att resa Australien nästa tre månader jag behöver ha ett australiskt simkort (någon operatör / någon plan) just nu (för att lägga till mitt mobilnummer till mitt CV). Är det möjligt att köpa ett simkort från andra sidan Australien? På vilket sätt? Postar de simkortet utomlands?

Jag är belägen i Iran.

    
uppsättning PHPst 05.12.2015 10:19

3 svar

6

Jag märker att du vill kunna sätta ett australiskt nummer på ditt CV innan du flyger, vilket du kommer att nå när du landar.

Det finns ett alternativ till köpa ett australiskt telefonnummer via en VOIP-tjänst som ringer samtal till det numret till en app via internet.

En sådan tjänst är Lokal telefonens inkommande nummer service . Jag har en tråd på programvarurekommendationer frågar om det finns några bättre alternativ .

Dessa tjänster ger dig ett riktigt lokalt fast telefonnummer som du väljer. Det kommer att bli som alla andra australiska nummer, men när folk ringer det, ringer samtalet via internet till en app på din telefon på datorn, vilket undviker internationella avgifter. Australier kan ringa dig på fasta telefoner och mobiler lika enkelt och billigt som om de ringer till sin granne, och du kan få samtal var som helst i världen med en internetanslutning.

De flesta av dessa tjänster låter dig också betala till göra lokala samtal. För den person du ringer, det ser ut som om du ringde dem från det här vanliga australiensiska fastnummeret och de kan ringa tillbaka dig eller spara numret i kontakter precis som ett vanligt telefonsamtal.

Fördelar med att importera ett SIM-kort:

  • Du kan börja ringa och ta emot australiska samtal just nu, till lokala priser
  • Du kan behålla samma nummer när du kommer dit - med många tjänster kan du också få det direkt till ditt nya Aus-mobilnummer så att du kan ta emot samtal både när du är online utan telefonsignal och med telefonsignal men offline
  • När du i framtiden tar resor hem och byter ditt australiensiska SIM-kort till ditt hem (iranska) SIM, kan du fortfarande fortsätta att ta emot samtal till ditt australiska nummer

Skype brukade erbjuda en sådan tjänst, kallad "Skype Numbers". Men Jag rekommenderar inte just nu på grund av en stor bugg med Skype som har funnits i över ett år och gör Skype-nummer nästan värdelösa.

Det finns många långa, långa, arga trådar på Skypes forum om detta, men den snabba sammanfattningen är att Skype för närvarande helt och hållet ignorerar inkommande samtal bortsett från när, eller 5-15 minuter efter, är skärmens enhet skärmad med Skype appen är öppen och fyller skärmen. Det ger inte ens missade samtal, även om du är online och Skype tycker att den är "aktiv" och körs i bakgrunden. [UPDATE] I den senaste versionen av Skype är problemet ännu värre , du kan inte ens kontrollera voicemail-meddelanden längre.

Det gör det helt oanvändbart för att ta emot samtal, vilket är 99% av punkten att ha en. Jag har en fråga på Android-sidan som letar efter lösningar , men har inte hittat någon än.

Jag skulle bara rekommendera Skype-nummer om a) du kan förutsäga när du kommer att ringas, så du kan sitta där och uppdatera Skype-appen när de ringer (även då misslyckas det ibland ibland), eller b) Om du spenderar hela dagen, satt varje dag på en dator eller Mac (det kan tydligen ta emot samtal) och lämna aldrig ditt skrivbord.

    
svaret ges 08.12.2015 22:51
8

Ja, det är möjligt ! Det finns en webbplats som säljer färdiga SIM-kort i många länder, inklusive Australien och skickar dem nästan * var som helst i världen: DataGO.co . Priserna börjar från $ 2 plus frakt, och du kan aktivera innan du anländer, vilket innebär att du har ditt telefonnummer klart i förväg.

Ansvarsbegränsning : Webbplatsen drivs av min bekant, men jag har inget annat kommersiellt intresse än en tillfällig nöjd kund.

(*) Vid skrivning använder de PayPal, vilket innebär att de inte kan skickas till länder som drabbats av amerikanska sanktioner.

    
svaret ges 05.12.2015 12:17
4

Jag har köpt SIM-skivor för Australien från eBay innan, både för Telstra och Optus vid 4 olika tider. Jag har aldrig haft problem med köpet, eller med SIM-korten.

    
svaret ges 08.12.2015 20:03