How behåller Death Stars atmosfären i landningsbåtarna?

15

I episoder IV: Ett nytt hopp och VI: Återkomst av Jedi visar vi fartyg som landar i Death Star 1 och Death Star 2 landningsbåtar som uppenbarligen är utsatta för vakuum i rymden, men ändå ses inte passande kejserliga personal på däck (till exempel ca 3: e minut av episod VI). Hur fungerar det här i världen?

Om det finns någon form av sköldar, vad händer med dem när skeppen passerar gränsen? Varför ser vi inte / repressurization?

Vad är kort sagt avtalet?

    
uppsättning Lexible 22.02.2015 22:18

4 svar

20

TL; DR: Star Wars-galaxen har magnetisk skydds teknik, där ett molekyltunt magnetfält förhindrar luft från att passera genom det, men på något sätt tillåter större massa genom.

Tekniken som används för att skydda hangarer från öppet utrymme utvecklas något under Star Wars-sagan, så jag ska diskutera båda typerna av teknik som vi ser på skärmen.

Galactic Empire: A dynamic magnetic shield

I den ursprungliga trilogin är hangarbåtar (liksom alla andra områden som är öppna för rymden) förseglade med en magnetisk sköld . Den magnetiska skärmen är ett elektromagnetiskt fält som förhindrar att gaser passerar genom det, men inte fast material. I de flesta fall kan ett kärl passera genom skärmen utan att behöva avaktiveras. Detta gör det möjligt för hangaroperationer att fortsätta utan avbrott.

I vissa fall, till exempel när ett fartyg har ett polariserat skrov som skulle störa normal skärmdrift, måste hangaren rensas och skärmen avaktiveras innan fartyget kan komma in i hangaren. Jag har inte det bra för tillfället, men det diskuterades specifikt i en av EU-romanen.

Skärmen själv kan inte ses, så områden som skyddas av en magnetisk skärm har lampor inställda runt öppningen för att indikera skärmaktivering. På kejserliga basar och fartyg används ett klart vitt ljus för att visa att skärmen är på. Vissa andra versioner av tekniken använder istället ett blått ljus.

Old Republic: A static force field

Observeraatttidigareversioneravskärmenvarettfaktisktskimrande"kraftfält". Den tidigare versionen krävde ingen visuell indikator eftersom skölden själv tydligt kunde ses. Sköldens äldre stil var dock avstängd innan ett skepp kunde passera in i eller ut ur hangarbukten. Detta ses tydligt under Slaget vid Coruscant i episod III, under vilket Anakin måste förstöra fältgeneratorn innan han och Obi-Wan kan flyga in i skeppets hangar och börja rädda Palpatine.

Non-Aligned: A dynamic magnetic shield

ILegendensroman" Planet of Twilight " hittar Leia sig själv i en herrgård på planeten Nam Chorios. En öde värld, ägaren till herrgården - en av de rikaste männen på planeten - brukar använda magnetisk avskärmning för att behålla en mer fuktig miljö inomhus ... trots att de har öppna fönster som släpper in solljus. I avsnittet nedan noterar Leia detta när hon går in från en balkong:

The air was softer indoors, subtly modified to escape the piercing dryness. That meant magnetic shields on the doors and windows - not cheap - and some kind of mist generators in the ceilings.

Eftersom hon bara hade gått igenom den öppna dörröppningen från en uteservering, tycks detta bevisa att magnetisk skydds teknik gör att föremål av tillräcklig massa passerar genom dem, men på något sätt förhindrar luft- eller vattenmolekyler från att passera genom samma öppning.

Nam Chorios ansågs dessutom vara en backwater-värld. Ingen på planeten - inklusive ägaren till herrgården - hade tillgång till modern teknik. Detta skulle indikera att magnetskyddetekniken hade funnits ganska länge (trots att det fortfarande var dyrt).

Tekniken nämns igen i Legends-novellen " Legacy of the Force: Exile " som Lando tittar på Falcon land i en hangar bay:

He watched as the Falcon slowly approached. As frail as she looked, he half expected her to bounce off the atmospheric shields that kept the vacuum of space at bay, but she floated gently in through that negligible barrier.

Romanen äger rum ca. 40 år efter episod VI, så denna ide om ett magnetfält barriär som håller i atmosfären är konsekvent i nästan ett sekel över både filmer och romaner.

    
svaret ges 23.02.2015 20:02
15

De förseglades med ett magnetfält:

"Clear Bay 327. We are opening the magnetic field." (An Imperial on board Death Star I, just prior to the MIllenium Falcon landing)

Många hade också akutluckor och sprängdörrar om fältet misslyckades. Ett exempel på detta kan ses i Phantom Menace då Anakin blåser upp Droid Control Ship (13:45 i länkad video):

                             
    
svaret ges 22.02.2015 22:43
1

Förmodligen liknande i begrepp till vad som ses i Star Trek TNG. Även om det i TOS var deprimerat för flygtrafiken och avgångar, i TNG finns det trekbabble-sköldar som aktiverar strax före öppningen av ytterdörrarna (det finns åtminstone en scen där det tydligt avbildas) som kan upprätthålla en shirtsleeve miljö i bukten medan shuttles kan komma fritt eller avvika. Tänk på att Star Trek-folket antagligen tog tanken från Star Wars - jag tror att de relevanta Star Wars-scenerna verkade väl före TNG-premiären.

    
svaret ges 22.02.2015 23:04
1

Det här är en teknik som är gammal som den gamla republiken, den upptäcktes under ofr före det mandaloriska kriget. vad jag vet är att det tunga centurionklassskeppet var utrustat med några. Denna teknik kallas ett inneslutningsfält, och det tillåter även atmosfären att stanna kvar i skeppet när små brott inträffar ...

Darth Nihilus ravager-fartyget är en skräppostrumskräv, som drivs av den rena vilja, en av en halvdöd planet-eater vampyr beroende av Force drain. Han har sitt långsamt döende besättning som hålls av den typen av inneslutningsfält, eftersom skeppet är i ruiner ...

I Republic Commando kan du överbelasta någon enhet i hangarbukten för att få fältet att bli farligt för allt som kommer i närheten.

MagCom-fält: länk

    
svaret ges 04.08.2016 19:50