Frying Eggs-Sticking till Pan

13

Jag har nyligen hittat ett recept som jag verkligen tycker om, men det kräver ett soligt uppåt ägg. Varje gång jag försöker steka ett ägg på så sätt slutar det sticka till pannan, äggulan bryter och det slutar som en äggig röra.

Jag har provat flera pannor inklusive min gjutjärnspanna, en teflon, pan och andra men de verkar alltid hålla fast. Vad gör jag fel?

    
uppsättning Vecta 16.03.2011 22:19

6 svar

10

Jag gillar att använda låg värme och ett lock på en teflonpanna. Locket hjälper övre sidan av ägguppsättningen snabbare och förhindrar att undersidan blir överkokt. Det här är självklart lättare om du har ett glaslock. (också, som andra har noterat, är det viktigt att tillsätta fett och att förvärma pan)

    
svaret ges 16.03.2011 23:14
19

Nyckeln till non-stick matlagning är att värma upp pannan tillräckligt före tillsätt olja. Detta gör det möjligt för de mikroskopiska "tänderna / groparna" på ytan av panorera närbilden när metallen expanderar från uppvärmning.

Bara efter att ha nått denna punkt, lägg till olja. Om receptet kräver en lägre värme, kommer panelen fortfarande att vara non-stick även om du låt det svalna, nu. Annars kommer dessa tänder / gropar att bita ner på maten som tillagas.

Använd vattentest "när du vill veta när Pannan är varm nog för att tillsätta olja. Förutom att vara fascinerande att titta, säkerställer vattentestet att pannan blir otroligt non-stick.

När pannan är tillräckligt het, kommer vatten att balla upp som kvicksilver och glida runt pannan utan att förångas. Temperaturen som krävs är ganska hög, men jag har funnit att fasthållningsegenskaperna kvarstår om jag lägger till oljan och låt pannan svalna till den koktemperatur jag vill ha.

Obs: föruppvärmning av pannan på samma sätt gäller för pannor av rostfritt stål, men bara vatten som bollar upp som kvicksilver på rostfritt stål. Även detta kan inte vara säkert att göra på en Teflon-belagd panna.

Detaljerad förklaring av hur / varför detta fungerar: På rätt sätt värma din pan

    
svaret ges 13.05.2011 12:46
3

Första försöket, se till att din panna är på rätt nivå av värme (runt mittområdet på min kamin). Se till att du spraya din panna med lite matfrisättning. Krossa sedan ägget i mitten av pannan och låt det laga mat. Du borde inte ha några problem.

Ta inte värmen för hög, börja inte med en kallpanna. Teflonbelagd ska fungera som en charm.

    
svaret ges 16.03.2011 22:23
2

Även om du har sagt att du har använt en teflonpanna har du normalt problem med pannan i allmänhet? Om så är fallet kan det vara värt att köpa en ny. Att hålla pannan med låg värme i hela kan hjälpa till att förhindra att hålla fast (även om det i viss mån gör att ägget tar längre tid att laga mat). Också, om du väntar tills ägget har kokat genom lite innan du försöker flytta det alls borde det göra det lite lättare och mindre troligt att bryta. Om du väntar tills ägget åtminstone har börjat lite bubbla borde det vara lättare för dig. Lycka till!

    
svaret ges 16.03.2011 22:33
2

Det finns absolut inget behov av en teflonpanna, vänsterhals har rätt att värma pannan innan du lägger till något fett. Jag föredrar att få en (gjutjärn) panna att röka varm, tillsätt ägget, och lägg ägget i ugnen eller smörgåsen snabbt.

Teflonpannorna på marknaden är fortfarande ganska sköra och så småningom försämras Teflon och börjar komma in i maten. Hårda anodiserade kokkärl från Calhpalon är stora, icke-ständiga kokkärl med en hårdare yta än stål.

    
svaret ges 15.05.2011 05:43
1

Äggkvaliteten gör skillnad också. Jag bytte nyligen från vanliga livsmedelskvalitetsägg till ekologiskt fritt sortiment och det gjorde stor skillnad. Smaken är bättre och de verkar inte vara så dåliga.

    
svaret ges 31.10.2015 09:11