Undeclared UK Conviction [stängd]

2

Jag vill delta i en konferens i november. Jag ansökte om ett brittiskt visum, men nekades för att jag inte förklarade en brottmålsdom från 1989. Det fanns ingen fängelsestid, men jag fick 50 timmars samhällstjänst och en bötesbelopp på GBP230. Som vid tiden för min ansökan kunde jag inte komma ihåg i detalj domen, jag förklarade inte det. Dessutom har det skett långt tillbaka 1989. Jag bestämde mig för att söka en brittisk polisrekord, som jag har nu.

Jag behöver en ärlig åsikt om vad jag ska säga om att inte förklara det eller kanske ett bättre sätt att närma sig detta.

    
uppsättning S-T O 05.02.2018 10:28

1 svar

4

Du frågade samma fråga för några månader sedan, som stängdes som främst opinionsbaserad. Då var det för ett bröllop; nu vill du återanvända till en konferens. Efter en vägran kommer din premiss för att besöka Storbritannien att granskas noggrant.

Du har felbedömt: Brottet begicks för decennier sedan och hade du avslöjat det i din ursprungliga ansökan, kan det ha ansetts spenderas och en visering utfärdad. Nu har du ett mycket större problem och en ny applikation har risker, särskilt inbjudande ett långsiktigt förbud.

Du har inte medtaget ditt vägranmeddelande men troligt att det skulle ha varit för bedrägeri (genom utelämnandet) under Bilaga V avsnitt 3.6 i reglerna , som omfattas av länkad respons. Storbritannien gillar verkligen det här och du blev fångad.

Din trovärdighet har skadats allvarligt. Kort sagt, UKVI har liten anledning att tro och du måste övervinna den bördan för en andra ansökan för att få chans att lyckas.

I stället för slumpmässiga främlingar på internet skulle du bli bättre betjänad genom en diskussion med en brittisk advokat .

    
svaret ges 05.02.2018 21:07