Skulle jag ta bort skummet när man lagar kikärter?

19

När jag kokar kikärter aka garbanzo bönor, brukar jag skopa upp och kasta skummet som stiger upp i potten. Finns det någon annan anledning än för estetik att ta bort skummet?

Som en sekundär fråga har någon försökt använda detta skum som ingrediens? Det verkar som om det innehåller mycket protein eftersom bubblorna är styva och resistenta mot popping. Smaken är trevlig och texturen är unik.

    
uppsättning kevins 11.10.2010 23:24

3 svar

8

Enligt en snabb sökning verkar det som om din uppfattning om att det är protein- baserad är korrekt. De flesta recept jag har sett säger att skumma det; den ovan länkade webbplatsen säger att tillsättning av lite olja kommer att hålla skummet ner.

Personligen skulle jag inte göra någonting med det som en ingrediens om jag inte hade en väldigt stor mängd att experimentera med. Jag vet inte tillräckligt om egenskaperna att göra någonting annat än vilda gissningar om hur det skulle fungera . Det enda liknande materialet jag kan tänka på skulle vara slagen äggvita, men om du inte var desperat för ett vegansk alternativ och redan kokade upp kakor med fulla kikärter skulle jag bara använda äggvita.

    
svaret ges 12.10.2010 22:37
3

Lite sent svar, men en gång experimenterade jag med att använda skummet från kokta kikärter. Jag blandade det med lite socker, satte det på en panna och poppade det i ugnen. Det härdade, bruna och kom ut något som liknar en maräng med en trevlig söt smak, men jag väntade lite för länge, så skummet var inte riktigt så fluffigt som slagna äggvitor. Jag är inte säker på hur du skulle få tillräckligt med eller kunna använda den tillräckligt snabbt innan skummet börjar försämras.

    
svaret ges 29.05.2012 18:29
1

Jag upptäcker att det ibland kommer att bli kött i bönor efter att ha kokat dem. Som ett resultat sköljer jag efter bönen bönorna innan de används, vilket i sin tur sköljer bort skummet. Om du skopar bort skumet antar jag att det är ett sätt att försöka experimentera med det; men om du planerar att tömma utan att skölja skulle jag råda emot det, eftersom du kanske hamnar i avsnitten i din hummus.

    
svaret ges 12.10.2010 21:25