How slutade R2-D2 och C3P0 med Leia?

30
I Rogue One ser vi R2-D2 och C3P0 i Rebel-basen på Yavin 4. Medan Rogue One är på sitt uppdrag i slutet av filmen, R2 -D2 och C3P0 se X-Wings lämna rebelbasen och droiderna gör en rolig kommentar, men verkar inte laddas upp för att lämna också.

Jag verkar också komma ihåg en kommentar från en rebellledare att admiralen redan hade samlat flottan och gick ut.

And the next we see of R2-D2 and C3P0 seems to be shortly after the ending of Rogue One, aboard Leia’s ship (Tantive IV) with R2-D2 receiving the stolen Death Star plans at the start of Episode IV.

Så när lyckades R2-D2 och C3P0 komma ombord på Leias skepp?

    
uppsättning Himarm 16.12.2016 15:41

7 svar

25

Alexander Freeds officiella novellering förklarar det. De var sannolikt på den sista vågen av transporter som lyfte av Yavin

{{ Mon Mothma discussing Admiral Raddus}}
“He’s left already.” The man was almost stammering. “He’s in orbit aboard the Profundity. He’s gone to fight.”

Observera att han bara lämnade Yavin, och var fortfarande i Orbit, samla krafterna där just nu

“I see,” she said, and slowly smiled. ...
Less than ten minutes later, sirens were announcing the departure of Red, Blue, Green, and Gold Squadrons along with the U-wing transports. Raddus had already contacted all capital ships within range of Yavin or Scarif. ...

När de sista transporterna fyller ser hon att R2-D2 och C-3PO går mot asfalt , vilket betyder att de transporterna fylls:

... As the last transports began to fill, she turned back to the corridors of the ziggurat and set out for the communications center. She had to step aside for a gold-plated protocol droid and an astromech unit hurrying toward the tarmac, and faintly overheard the former indignantly declare:
“Scarif? They’re going to Scarif? Why does nobody ever tell me anything, Artoo…?”
(Chapter 17)

    
svaret ges 17.12.2016 04:02
5

Jag är ganska säker på att kampkryssarna för Republiken krypterar (tar av) efter de främsta krigarna. Till skillnad från kejserliga Star Destroyers, som flyger in och släpper sedan svärmar av TIE-fighters. Så även som vi ser X-vingen scramble, det finns en betydande tid för droiderna att gå ombord på Tantive IV och sedan för Tantive IV att docka inuti Admiral Raddus fartyg. och fortsätt sedan till det vi ser i resten av Rogue one.

Leia återvänder inte till Yavin 4 (där droiderna ses). Annars skulle Vader redan ha placerat Rebelbasen.

    
svaret ges 16.12.2016 18:11
3

Vad händer är:

  • Fightersna krypterar efter en operatör berätta Mon Mothma att admiral Raddus, som redan hade lämnat, går till Scarif för att stödja överfallet med sitt flaggskepp. Vid den tidpunkten är droiderna i Yavin.

  • Dödsstjärnans data verkar ha mottagits endast vid admiralens flaggskepp.

  • När Darth Vader anländer, rapporterar en officer honom att rebellens flaggskepp inte kan fly och Vader brädar den.

  • Uppgifterna finns i samma fartyg som Vader har gått ombord när det levereras till Leia.

Möjligheter för droiderna att vara i Leias skepp i början av Episod IV.

  • Admiralen kontaktades och väntade på att ansluta sig till resten av flottan innan slaget startade. Observera att alla upprorbåtar verkar synas samtidigt. Leia skulle resa med droiderna i sitt uppdrag men gick med i flottan - även om det verkar som en hemsk idé, eftersom det sätter henne och hennes uppdrag i fara för ingen uppenbar nytta för rebellerna. - 1

  • Någon gjorde en snabb leverans av droiderna. Varför? De är inte viktiga.

  • Efter striden, med Darth Vader i strävan, återvänder Leia till Yavin och plockar upp dem. Slutet av filmen antyder att början på episod IV är strax efter slutet av Rogue One. Om Leia hade gått till Yavin hade hon också levererat Death Star-planerna där, istället för alla Episode IV-verk. Definitivt nej.

  • Ett vanligt gammalt kontinuitetsfel, bara för att visa bort droiderna och inkassera nostalgi.

  • En sista minuten-idé gick Leia i striden på sitt eget skepp (hon hade lämnat Yavin med sina droider), samtidigt eller senare än resten av flottan, och hon dockade med Admiral flaggskeppet till hämta data ... fortfarande inte så övertygande, men möjligt.

1 Faktum är att om vi avvisar scenen kan det passa bra. Leia var på sitt uppdrag i huvudstaden (säkrare att den lilla korvetten hon var i episod IV) med sina droider, men övertygade admiral Raddus att stödja Scarif-operationen var viktigare.     
svaret ges 16.12.2016 18:49
1

Tantive IV ansågs flytta bland flottan för att hamna i närheten av flaggskeppet under striden, så jag antar att blockadrunner var den sista eller ena av de sista rebelskyttarna för att avgå Yavin4 för Scarif. Riklig tid för Captain Antilles att plocka upp sina droids.

    
svaret ges 20.12.2016 08:25
-1

De droider vi ser kanske inte har varit R2-D2 eller C3PO. Kanske de gjordes för att se ut som droiderna. Och medan vi alla älskar nostalgi, kanske "de är inte droiderna vi letar efter."

Jag går med massproduktionen av protokolldroider och R2-enheter är källa till förvirring.

    
svaret ges 18.12.2016 05:34
-1

I slutet av avsnitt 3 ser vi droiderna ombord på skeppet. Föreslå detta är var de kommer att tjäna till händelserna i Star Wars.

    
svaret ges 19.12.2016 11:30
-1

Det här är min förståelse:

Leias fartyg, Tantive IV kaptenen av Raymus Antilles, behövde reparationer som hon var på väg till Tatooine. Tantive IV var dockad på Admiral Raddus 'Profundity det var i närheten. Senare blev admiral Raddus omedelbart omdirigerad till Scariff och förberedde slaget med Tantive IV som fortfarande reparerades, vilket också fungerade som reservkämpningsstyrka för ett 100m långt kapitalfartyg.

Bail Organa och de två droiderna var vid Yavin IV när Mon Mothma hörde nyheterna att admiral Raddus samlade styrkor och gick mot Scariff. Strax efter lämnade faderns skvadroner och transporter, där de två droiderna gick ombord, lämnade Yavin IV till admiralens rendezvous-punkt. Vid den tidpunkten kunde Bail Organa ha visat att Tantive IV var med admiralen och droiderna fick instrueras att gå med i dem. Bail Organa kvar på ett separat fartyg mot Alderaan.

Det var en del där Bail Organa kallade på kapten Raymus, men jag är inte säker på om detta var före skvadronen eller inte. Detta var förmodligen den punkt där han medgav att fartygets placering var hos admiral Raddus.

    
svaret ges 31.12.2016 23:31