How är schweiziska tullen för en mycket snabb tågbyte i Tirano, IT till Bernina Express?

8

Reser via Trenord till Tirano och en snabb (som 8 minuter!) kör över Piazza Marinoni till Dogana di Tirana och Ferrovia Tetica (SBB-station) och på vår reserverade buss på Bernina Express till Samedan. Jag var planerad för dessa tåg på Bernina Express-webbplatsen när jag köpte platsbokningar.

När och var har vi kontrollerat vårt pass från EU till Schweiz jurisdiktioner?

Har någon som har gått igenom det nyligen vet vad vi borde förvänta oss?

Är en så snabb överföring möjlig?

    
uppsättning D Jones 25.02.2017 01:10

2 svar

9

Du är troligen bra. Eftersom Schweiz är en del av Schengen, finns det inga regelbundna gränskontroller och inga formaliteter vid stationen, även om inspektörer kan komma ombord på tåget för kontroller av plats.

Den största okända faktorn är om ditt italienska tåg kommer att hålla sig till schemat, eftersom det schweiziska tåget kommer lämna i tid. Norditalien är vanligtvis OK men.

    
svaret ges 25.02.2017 01:29
7

When and where do we have our passports checked going from EU to Swiss jurisdictions?

Schweiz, även om det inte är en del av EU, är en del av Schengen, så det finns vanligtvis inga gränskontroller "som standard".

I praktiken har Schweiz ofta kontroller vid ankomst vid större landkorsningar. Å andra sidan är det osannolikt på en mindre lokal tåglinje som denna.

Om den schweiziska gränsen skyddar tåget, gör de det efter gränsen. Ibland vid första stoppet, ibland upp till 3-4 stationer senare. Men på lokala tåg, kommer de oftast bara att gå igenom för att säga "vi existerar" och sedan gå av tåget vid nästa stopp.

Annat än vid Chiasso är tåg inte kvar vid gränsen under kontrollerna. i stället kontroller sker medan tåget rör sig.

Så oroa dig inte - om inte tåget är försenat på grund av andra faktorer kommer du att bli bra.

    
svaret ges 25.02.2017 02:56