Insulering av en färdig källare

1

Vi köpte nyligen ett hem med en helt färdig dagsljuskällare. Första vintern här och alla våra badrumsrör frös. De löper längs en yttervägg som har konkret yttre gips och färdig inredning och inget däremellan. Jag anställde en insullation specialist som sa att blåsa i cellulosa men jag har läst det är en dålig idé mot betong. Vi måste göra något eller rören fortsätter att frysa. Jag har ingen konstruktion färdigheter själv så kommer att behöva hyra ut. Jag letar efter en fix som stoppar frysningen utan att tippa vatten fem månader på året och utan mögeltillväxt. Några idéer?

    
uppsättning Laurie Higgins 07.01.2017 19:32

1 svar

1

Blåsning i isolering skulle göra saken värre längs en betongkällare. För det första absorberar cellulosa fukt och det finns förmodligen ingen fuktbarriär i väggen. För det andra skulle jag aldrig lägga cellulosa i en källarvägg på grund av fuktproblem. För det tredje, isolerande kommer att förhindra att tillräckligt med värme kommer in i väggen för att hålla rören varma.

Kort om att rören rör sig bort från ytterväggen (och jag menar ingenstans nära väggen) och rekonstruerar väggen utan rören inuti det finns det inte mycket du kan göra förutom att ta bort gipset och hålla rummet över frystemperaturen .

Jag bodde i ett hus så här ett tag. Allt var färdigt förutom väggen som hade rören på den. Det blev kallt på vintern och det var verkligen inte mycket att använda. Och på riktigt kalla dagar kunde jag inte ens stänga av det eller säkert skulle rören frysa. Om du inte kunde avsluta väggen med rören och isolera rören själva, så kan det åtminstone hålla rören frusna.

De säljer elvärmekabel för att hålla rören frusna, men om någon säljer den tanken till dig, försäkra dig om att din brandförsäkring är upptagen. Inte vad du ville höra, men det är det bästa jag har.

    
svaret ges 07.01.2017 22:37