Hur många kalorier innehåller 8 oz avfettad hemlagad kycklingbuljong?

0

Vet någon hur många kalorier som finns i 8oz kycklingbuljong om jag skummer på fettet under produktionen?

Jag gjorde min buljong med en hel kyckling, morötter, lök, selleri, vitlök, lövblad, rovor och soltorkade tomater.

    
uppsättning user22696 21.01.2014 21:04

2 svar

3

Hembakat kycklingslager kan ha en mängd tätheter, från att vara nästan tjock nog att skära i kuber vid rumstemperatur, för att vara en mycket tunn buljong, beroende på den mängd kycklingsfasta ämnen du använde för att göra den och hur mycket du minskat det. Variationen kommer mest att vara från gelatin.

Med denna nivå av variabilitet finns det inget rimligt sätt att ge dig en viss kaloriberäkning.

Live Strong uppskattar 75 kalorier per kopp, men observera inte beskaffenheten hos det lager de bedömer. Ändå är detta förmodligen en bra baslinje; Din produkt är förmodligen i 50-100 kalorier per koppsortiment.

    
svaret ges 22.01.2014 00:01
1

Jag tror inte att detta är matematiskt möjligt. En hel 4,5 pund rå kyckling har bara ca 1000 kalorier. Lägg till ytterligare 200 kalorier för morötter, selleri och lök, och du får absolut maximalt 1200 kalorier för hela potten. Om du använder det här för att göra 16 koppar lager, det vill säga de absoluta maximala kalorierna en kopp bestånd kan innehålla är 75.
Nu måste du subtrahera alla kalorier från de saker du tar ur potten. Om du slappnar av det för att stelna fettet och ta bort det hela (ca 65 gram, varav några är förmodligen fortfarande i kycklinghuden, som du också tog ut), då har du tagit bort ca 585 kalorier av fett och lämnar ca 615 kalorier i hela potten (38 kalorier per kopp om du gjorde 16 koppar) och det är innan du subtraherar kalorierna kvar i kycklingkroppen och grönsaker som du tog ur potten. Jag har ingen aning om hur många kalorier den kokta kycklingen och grönsakerna innehåller, men jag skulle uppskatta att vi talar om ett nästan obetydligt antal kalorier kvar i beståndet. Kanske 15 kalorier per kopp, förmodligen mindre. Om du gör "klarat" lager (vilket jag inte gör), är det förmodligen ett enda cifret antal kalorier kvar i varje servering av färdigt lager.

    
svaret ges 03.10.2016 23:34