Kalorier som bränns under skidåkning och snowboardåkning

Skidåkning och snowboard är inte bara ett roligt sätt att få frisk luft på vintern; de är också utmärkta aktiviteter för att bränna kalorier.

Hur många kalorier du bränner beror till stor del på hur hårt du åker och terrängen du befinner dig på, och naturligtvis din kroppsvikt och typ. I genomsnitt kan utförsåkning och snowboard bränna cirka 300 till 600 kalorier per timme, men detta räknas inte för den tid som väntar i liftlinjer eller åker upp i stolhissen.

Å andra sidan bränner längdskidåkare mer kalorier - mellan 400 och 875 per timme - och det finns inga lyftlinjer eller stolturer för pauser.

Kalorier brände utförsåkning

Utförsåkning kanske inte förbränner lika många kalorier som hjärtintensiva övningar som cykling och löpning, men det är fortfarande ett utmärkt sätt att spendera en dag och bränna lite kalorier medan du kryssar nerför backarna. En vuxen i medelstorlek som väger 150 kilo kan bränna följande kalorier under skidåkning:

  • Lätt ansträngning: 250 - 300 kalorier per timme
  • Måttlig ansträngning: 340 - 400 kalorier per timme
  • Kraftig ansträngning eller racing: 475 - 600 kalorier per timme

En större vuxen som väger mer än 200 kilo kan förbränna ungefär en tredjedel mer kalorier per timme, men det är viktigt att komma ihåg att dessa siffror inte inkluderar hela tiden som sitter och väntar på att komma upp till sluttningen.

Av denna anledning är det viktigt för hälsobevisade skidåkare att konsumera en måttlig kost som korrelerar med deras förväntade tid som faktiskt navigerar i backen. Å andra sidan bränner skidåkning, som innebär att vandra uppför kullar, ungefär samma mängd kalorier som att springa.

Kalorier brände snowboard

En vuxen mellan 110 och 200 pund kan bränna mellan 250 och 630 kalorier per timme snowboard; skidåkning och snowboard kräver lika stora ansträngningar. Att lära sig snowboard kan sätta dig på den högre sidan av kaloriförbränningsområdet eftersom du får en överkroppsträning som plockar upp dig själv av snön så ofta - alla faller mycket när de lär sig att snowboard.

Ju bättre man blir på snowboard, desto mindre energi måste de anstränga för att ta sig från toppen av backen till botten, så ju färre kalorier de kommer att bränna när de deltar i sporten. Genomsnittliga pro-snowboardåkare bränner bara cirka 350 kalorier per timme när de slår avslappnat i backarna.

Det är viktigt för hälsomedvetna snowboardåkare att hålla en regelbunden alternativ övning som att springa eller simma för att bibehålla sin fysiska styrka mellan resor till backen.