Är det möjligt att denna GFCI-behållare är jordad utan att en jordningsledare är ansluten?

2

Jag försökte uppgradera ett gammalt uttag till ett GFCI-uttag. Det finns bara två trådar en svart och en vit. Det finns ingen jordledare. Behållarens tester läser dock "korrekt ledning". Är det möjligt att uttaget jordas på något annat sätt?

    
uppsättning Kathleen 12.10.2013 17:47

1 svar

1

När du säger receptertestaren läser "korrekt ledning" antar jag att den befintliga behållaren var en trekantig (hade en jordstav) och att testaren också var en trekant, något så här.

Om så är fallet läser den förmodligen marken genom metalllåda och pansrad kabel.

Innan plastkartong och icke-metallisk kabel som använde en kontinuerlig körning av separat grön eller grön jordledning, fanns det ett jordningssystem som använde behållarens metallbälte eller omkopplare, ordentligt skruvad på metallboxen, skruvas fast till den pansrade kabeln med var också ordentligt skruvas till servicepanelen och genom det till marken. På senare år inkluderades även en blyfri aluminiumtråd med det heta och neutrala vilket jag tror skulle vara en bindningsremsa.

Detta system fungerade. Ungefär. Det antogs att metallanslutningarna var direkta och fasta vid varje tidpunkt. Den svagaste delen var förmodligen behållarens rem, som ofta satt på gips och aldrig rörde lådan. Ingen metall-till-metall-anslutning, ingen mark (även om aluminiumtråden, om den är korrekt ansluten, skulle ge jord). Anslutningarna som håller den pansrade kabeln till lådan var också ibland lös, vilket leder till dålig anslutning och dålig mark. Jag tycker att det fortfarande är kodkompatibelt och kan vara bra om du använder rätt teknik för att installera den.

    
svaret ges 13.10.2013 20:43