Are 2,5 timmar nog för en layover i Rio?

2

Jag planerar en resa till Brasilien för december, och jag har redan köpt flyg till Rio och tillbaka. Nu måste jag boka ett andra flyg från Rio till Foz do Iguassu, som ska avgå så snart som möjligt efter att jag kom i Rio.

Jag landar klockan 19.25, och det går ett internt flyg från 22.00. Skulle det vara tillräckligt med tid att gå ombord på andra flygningen?

Observera att jag är italiensk och flyger från Amsterdam, och jag kommer att ha separata biljetter, så jag förstod att jag måste (gå i pension i bagaget) genom tullen och checka in den andra flygningen innan du går ombord.

Om jag bokar med en flexibel taxa, kan jag ändra flygningen om det första benet är försenat av någon anledning?

    
uppsättning clabacchio 13.09.2014 13:57

3 svar

3

Layoverguide för Rio föreslår minst fyra timmar som en plats för att tillåta en liten bit av staden. Så antar en timme ute, det tillåter fortfarande tre, men det är tight för dig.

En annan resenär online antyder att de har kommit genom tullen på 30-60 minuter vid flera tillfällen, men har en gång saknat ett flyg med en 1h45 layover.

Du vet aldrig. Din första flygning kan vara försenad tre timmar och då är du i trubbel. Om du kan få en flexibel biljettpris som tillåter förändringar i sista minuten, bra, annars är det förmodligen inte värt att boka boken nästa morgon och kanske till och med lämna flygplatsen och utforska över natten, om du inte är en som drabbas av trötthet.

Alternativt kan du få ett hotell för natten och bli av med något av jetlagret.

    
svaret ges 18.12.2014 02:13
2

Jag är tillbaka från min resa, och jag trodde att jag skulle dela min erfarenhet. Den första flygningen avgick i tid, men landade en halvtimme sen på grund av starka vindar på landningsplatsen. Jag började bli ganska bekymrad över att göra det då, med bara 2 timmar till avresa och en incheckning att göra.

Vidare fanns det en rad på passkontrollen (det var ganska snabbt ändå) och bagaget tog lite tid att komma ut på bältet. Trots att jag var ganska oroad över då var det mycket snabbt att passera tullen, eftersom de inte gjorde mycket kontroll.

Hur som helst, trots landfördröjningen lyckades jag checka in i tid med något rusande, men mer tid skulle vara tillrådligt att vara på den säkra sidan.

P.S. Min andra flygning var försenad i två timmar, så jag slösat mycket av ansträngning:)

    
svaret ges 07.01.2015 15:32
1

Jag flög Amsterdam-Rio förra året, landet landade mer eller mindre i tid, kanske 20 minuter sent, men det var en oerhört stor kö på passkontrollen, som tog lite över en timme. Om ditt flyg också är en timme sent, skulle du sakna anslutningen, och flygningarna till Iguassu är dyrare i sista minuten. Jag skulle verkligen inte rekommendera den här anslutningen och lämna dig 2,5 timmar helt, men som Joe Blow föreslog, om det skulle bli ett senare flyg på samma dag, så skulle det vara mitt val.

Det är obevekligt att se till att din andra flygning är från samma flygplats i Rio.

    
svaret ges 06.05.2015 12:49