18 timmar layover som en sydafrikansk resa tillbaka från USA

9

Jag är en sydafrikansk medborgare som reser till USA på affärsresa med turkiska flygbolag. På min väg tillbaka har jag 18 timmar layover på Istanbul flygplats. Jag har redan köpt min biljett, därför behöver jag ställa en fråga här.

Kan jag gå utanför flygplatsen i några timmar och komma tillbaka före mitt flyg?

    
uppsättning danialdee 26.11.2016 07:04

1 svar

8

Can I go outside the airport for few hours and come back before my flight?

Ja som en sydafrikansk medborgare kan du få en Evisa för turistbesök på upp till 180 dagar från och med den första inlämningsdagen, gäller för turistiska ändamål som inte överstiger 30 dagar per inresa. Du behöver inte heller betala för visumavgiften och det kommer att bli en flera post Evisa.

Källa: Evisa

När du reser på Turkish Airlines har du också rätt till en kostnadsfri hotellvistelse från Turkish Airlines. Ett passande hotellboende (max 2 nätter) kommer att ges till passagerare när det är mer än 10 timmar (för passagerare i Economy Cabin) och 7 eller flera timmar (för passagerare i affärshytten) om de reser på Turkish Airlines.

Källa: Turkish Airlines

Så i princip är en 18 timmars layover en mycket lång transit på Attaturk flygplats. Inte bara kan du besöka Istanbul för sightseeing, du kan också ta en gratis hotellvistelse från turkiska flygbolag också.

    
svaret ges 26.11.2016 07:11