Hur man kommer tillbaka till ritningen

Även de mest kreativa av oss hamnar ibland i ett spår. Tyvärr, när du har fastnat kan det vara svårt att komma igång igen, särskilt när det finns en klyfta mellan din konstnärliga vision och vad du faktiskt kan producera. När du producerar något otillfredsställande kan du tro att du har tappat din förmåga, vilket får dig att hamna i en ännu djupare spår. Vi visualiserar att skapa konst som vi gjorde när vi var högst upp i vårt spel och glömmer all övning som gick för att komma dit. Lyckligtvis finns det några beprövade övningar du kan göra för att få dina kreativa juicer att flyta igen.

Steg 1: erkänn önskan att vara kreativ

Börja med att erkänna för dig själv att så mycket som du vill vara riktigt kreativ, måste du damma av dina konstnärliga färdigheter, spendera lite tid på att öva grunderna igen och acceptera det faktum att du förmodligen kommer att vara missnöjd med vad du ursprungligen skapade. Gör en överenskommelse med dig själv att du ska göra det ändå och att du kommer att göra en anständig ansträngning, inte lura dig själv med ett svagt försök. Du vet i ditt hjärta att det är bara genom att öva att du kan komma tillbaka till din konst. Inse din önskan att vara kreativ, och låt den önskan motivera dig.

Steg 2: Köp en tilltalande skissbok

Unna dig själv en målningsskissbok som du kommer att älska, som du kommer att tycka om att hålla i handen, som är tilltalande för dig innan du ens har gjort något med det. En Moleskine med akvarellpapper är ett utmärkt val, men det finns alla möjliga alternativ, från stora trådbundna skissböcker till små läderbundna böcker som du kan bära med dig i fickan.

När du är redo att använda den för första gången, öppna den inte till första sidan. Öppna den istället någonstans i mitten eller nära ryggen och börja där. Detta eliminerar omedelbart trycket för att det första i din nya skissbok ska vara något "bra".

Steg 3: spendera en veckas ritning i 15 minuter varje dag

Tillbringa 15 minuter om dagen med att göra märken i din skissbok under nästa vecka. Använd en penna, konstpenna, kulspetspenna, markör, färg, vad som helst. Det spelar ingen roll vad du använder så länge du spenderar 15 minuter på papperet utan att stanna för länge.

Sitt någonstans bekvämt och rita i din skissbok vad du ser, oavsett om det är hela scenen omkring dig eller bara ett litet föremål. Fuska inte dig själv genom att spendera 15 minuter på att tänka på vad du kan göra. Lägg penna på papper och flytta den runt. Målet med denna övning är inte att producera ett mästerverk, det är för dig att förvandla skissboksidan från en tom till en med en bild på den. Tillbringa en vecka med den här övningen varje dag.

Gör inte mer än 15 minuter om dagen i sju dagar, även om du har tid eller lust. Ställ in en timer och håll dig till gränsen. Om du börjar känna dig frustrerad över att du inte kan spendera mer tid på att rita, bra. Du utvecklar en klåda.

Om du efter en vecka har fått din kreativa klåda tillbaka, kör sedan med den. Om du inte har det, fortsätt det i ytterligare en vecka och lägg till ett annat konstnärligt inslag i det. Det här kan vara att besöka ett konstgalleri eller museum om det finns ett i närheten (om de gör gratis turer, tar en) eller bläddrar i museets samling på webben. Försök kanske att titta på en DVD-fil för hur eller hur biografisk målning (som "Impressionistserien" eller Simon Schamas "Power of Art") eller läsa en biografi om en berömd konstnär. Kopiera en målning av en konstnär du gillar, eller gräva ut en av dina egna gamla målningar och försök kopiera den. Fortsätt med det, lite varje dag, och klådan att skapa kommer så småningom att dyka upp igen.