How kan jag byta ut en lampa?

6

Jag behöver någon att räkna ut denna ledningsfråga för mig. Jag försöker att hänga ett mjölkande ljus i garaget, men när jag tog ut det gamla garaget ljuset (en av de runda, enstaka armaturerna, med 4 skruvar på baksidan för trådar) hade den 3 ledningar fästade på den .

Det hade tre vita ledningar, en med en rand (men jag tror att de är alla neutrala). Ingen mark eller varm. Jag gick in på vinden och kollade ut kryssrutan och det verkar som om det finns två olika kablar som går till det - man går till vad som ser ut som brytaren och den andra som tycks gå till strömbrytaren. Jag vet att brytaren för det här ljuset faktiskt styr lampan, dörren till dörren och garaget ljuset (det jag försöker byta ut). Jag antar att det här är alla tusenskönor ändrade ihop, varför de alla inte fungerar när jag vrider brytaren.

Tillbaka till problemet -

I kryssrutan fanns det som såg ut som 3 vita ledningar fästade på tre skruvar i den gamla lampan. Det verkar också som om det fanns två svarta trådar (gissar de heta trådarna) har en snodd mutterlock på dem och är undangömda i kryssrutan. Det här är detsamma med grunderna (bara ledningar), de är vridna, kapade och bortgjutna i kryssrutan. Byte av denna fixtur har blivit en riktig röra av ett jobb, eftersom jag inte exakt vet vart jag ska åka härifrån. Om någon kunde sortera ut det så att jag inte gör ett misstag, skulle det vara bra. Lampan kräver en het, neutral och jordad. Skulle jag bara kunna fästa alla neutrala ledningar till det nya ljuset i garaget (inklusive en för mark) eftersom allt är avstängt, eller kommer jag behöva göra några trådförändringar och klara av de begränsade grejerna?

Håll över någon bild för beskrivning / klicka för full storlek

    
uppsättning drewrockshard 04.02.2012 23:27

1 svar

3

Jag misstänker att den vita ledningen med randen är faktiskt strömmen från strömbrytaren. När du sammanfogar det du har sagt tror jag att din inställning ser ut ungefär så här:

Där den gröna ledningen är marken och den röda ledningen är din tråd med randen.

Om detta inte stämmer överens med vad du ser, låt mig veta vad som ser fel ut och jag kommer att försöka lista ut hur det är inställt.

    
svaret ges 05.02.2012 00:31