Hur kan en tonåring få tillbaka sina föräldrars förtroende?

Tillit är en rolig sak. För det mesta ges det fritt, men när det är förlorat kan det bli dyrt att återfå det både emotionellt och fysiskt. Det är ingen lätt uppgift att återuppbygga förtroendet när det har skadats eller förlorats. Det är inte lätt för de människor som har blivit besvikna, och det är verkligen inte lätt (det borde inte heller vara) för den som skadade det. När du tar hänsyn till saker som; respekt, auktoritetsfigurer, kärlek och besvikelse, kan kampen för att återuppbygga bli ännu svårare.

Hur lång tid tar det att återuppbygga förtroendet?

Om du har förstört ett livslångt förtroende, och det kommer att ta tid och offra från din sida för att tjäna tillbaka det. Som "trust breaker" kan du inte ställa in tidslinjen för att fixa saker. Chansen är att de kommer att lita på dig igen, men det är inte på dina villkor.

Är dina föräldrar rättfärdiga att tappa förtroende?

Vad gjorde du för att förlora dina föräldrars förtroende? Är de motiverade? När du beslutar om de är berättigade måste du ta ett stort steg tillbaka för att se vad som hände. Bröt du regler som du visste fanns? Gjorde du något de specifikt bad dig att inte göra? Ligger du, fuskar eller stjäl? Begick du ett brott? Skadade du en annan person eller dig själv? Gjorde du något du visste skulle göra dem besvikna eller skämma bort dem? Om du var förälder, skulle du vara arg? Om svaret på någon av dessa frågor är "ja" är allt du kan göra att vänta på att de ger dig en olivkvist.

Du måste luta dig tillbaka och göra allt du kan tänka dig för att visa dem att du är ledsen och att du inte riskerar att förlora deras förtroende igen om de anser det lämpligt att ge tillbaka det till dig. Kort sagt, du måste böja dig bakåt för att vara en bättre och mer pålitlig du.

Överreagerar dina föräldrar på ditt påstående oberoende?

Overreagerar de? Är det du gjorde något som bättre skulle falla i kategorin "värdeskillnader"? Är kärnan i det nuvarande problemet att du och dina föräldrar inte håller med om en grundläggande fråga som att ha sex, behålla integritet eller gå på college? Är det som "förlorat deras förtroende" egentligen du som hävdar ditt oberoende? Var ärlig här! Det är inte att hävda självständighet att hoppa över skolan, smyga ut på ett datum, springa hemifrån eller skaffa hissen.

Att hävda självständighet skulle vara mer i linje med att säga, "College är inte för mig!" om och om igen och sedan agera på det när tiden kom. Om problemet här är något du och dina föräldrar har kommit över huvudet tidigare med det enda problemet att du slutade prata och började göra, kanske det skulle vara värt det att besöka frågan igen. Du kan inte få dem att lita på dig, du kan inte ens få dem att förstå, men du kan göra dina känslor kända och genom att göra det kan du må lite bättre.

Föräldrakänslor på jobbet i förlust av förtroende

När förtroendet går förlorat finns det en mängd olika känslor att möta när man får tillbaka det. Du måste vara beredd att hantera dina föräldrar; ilska, förbittring, besvikelse, frustration och ont. Du kommer också att behöva ta itu med deras legitima känslor av att du inte respekteras, att de tas för givet och att de används.

Vad de flesta föräldrar inte kan hantera är ett barn som säger till dem en sak och sedan gör en annan. De tenderar att kunna hantera ett barn som öppet inte håller med dem bättre än ett som ljuger och får dem att tro att de lyssnas på, när de faktiskt inte är det. Besvikelsefaktorn är mycket lägre när ditt barn gör sina olika åsikter kända, och besvikelse är en nyckelkomponent i förlorat förtroende.

Att komma tillbaka på förtroende

För att få saker tillbaka på rätt spår med dina föräldrar är det första du behöver göra att sluta försöka kontrollera läkningsprocessen. Du måste acceptera deras ilska och att slåss mot dem är att acceptera det inte.

Till och med att be om att gå till en väns hus innan de har gjort det klart att de är redo att hantera dig igen tvingar problemet. Det är ett passivt aggressivt sätt att säga, "Är du över det än?" Det kommer bara att göra saken värre. När de är redo att ge dig tillbaka din frihet, som automatiskt kommer med en liten grad av förtroende, kommer de att meddela dig. Fram till dess när det gäller att vara "fast i hemmet hela tiden", måste du acceptera att en del av det som händer är straff, och varje verkligt ångerfull person accepterar deras straff utan tvekan.

Fortsätt göra allt för att få tillbaka deras förtroende

Du säger att du har gjort allt för att få tillbaka deras förtroende, och det är en bra start. Fortsätt göra "allt" och sluta inte även när de inte verkar svara som du vill att de ska. De är skadelidande här och att de inte är skyldiga att acceptera dina gester av god vilja. De behöver inte ens ta hänsyn till ditt plötsligt bra beteende när de bestämmer sig för vad de ska göra nästa. Dina föräldrar har ingen tilltro till dig just nu och ingen anledning att tro att du inte snart kommer tillbaka till den typ av beteende du visade tidigare.

Prata med dina föräldrar med ånger, inte med medlidande

När du berättar för dina föräldrar hur du mår, se till att du visar ånger för att förlora sitt förtroende, inte ilska eller självmedlidenhet över att din frihet har begränsats. Använd inte hot om "du ger mig ingen anledning att vara bra" eller säg dumma saker som "du får mig att inte ha något annat val än att smyga runt." Den typen av känslor hjälper inte ditt fall.

I stället berätta för dem att du vet att du har trasslat och gjort en dålig sak. Låt dem veta att du är ledsen och att du kommer att göra vad som krävs för att fixa saker. Berätta för dem att du känner dig i limbo eftersom de inte har gett dig någon information om vad de behöver från dig för att ens försöka lita på dig igen.

Luta dig sedan tillbaka och var beredd att lyssna på en massa saker du inte gillar att höra. Bli inte defensiv och ge inte saker till en kamp om hur "orättvis" eller "orimligt" de är. Du skadade förtroendet här och det är du som måste hantera nedfallet. Förvänta dig inte att de skyndar till stängningen för att göra dig lyckligare. Du kan inte tvinga förtroende. Du kan få det att försvinna för alltid.