Ska jag baka kakor med ugnen uppvärmd från toppen eller botten?

3

Förra gången jag gjorde chokladkakakakor blev mina cookies svarta eftersom jag inte visste vilken sida av värme som skulle användas. Ska jag värma ugnen från toppen eller botten? Jag trodde att jag kanske behövde värma från toppen för att hjälpa till att platta dem?

    
uppsättning yash punjabi 04.11.2015 13:27

2 svar

4

1. Definitivt värm från botten men baka på mittstället. Placera en termometer i ugnen för att kontrollera att temperaturen är korrekt - hemugnar kan vara av med 50 grader eller mer, vilket gör en stor skillnad för kakor. 350 grader Fahrenheit är ett bra temp för chokladkakakakor. Om kakorna blev svarta, blev de helt enkelt överbakade. De kommer att platta naturligt då degen blir varm i ugnen, så det behöver inte oroa dig för det.

2. Om kanske ditt specifika recept ger lite "puffier" -kakor än du vill kan du prova något av följande steg:

Använd endast helt smör i stället för margarin eller förkortning - smör får kakor att sprida ut, medan de andra två får dem att hålla sin rundade form.

Lägg till en matsked eller två vatten till receptet.

Utsätt inte något socker från receptet - kakorna blir puffigare med mindre socker.

Låt degen bli rumstemperatur före bakning.

    
svaret ges 05.11.2015 18:40
2

Använd bottenvärmeelementet. Direkt värme kommer i själva verket att skaka eller skarpa saker i ugnen. Du vill inte skåda en kaka.

Min ugn när du är i bakslag använder inte det översta värmeelementet, det enda sättet att få toppelementet att sätta på är att byta det till broil.

    
svaret ges 04.11.2015 14:47